Yağışlı hava İstanbul'u terk edecek

Yağışlı hava İstanbul'u terk edecek

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışın, yarın İstanbul'u terk edeceğini bildirdi.



Yıldırım, kentte bu sabahtan itibaren etkisini artıran yağışın, özellikle İstanbul Boğazı çevresi ve Anadolu yakasında yoğun görüldüğünü söyledi. Yağışın öğlenden sonra etkisini kaybedeceğini belirten Yıldırım, ''Yağışlar, yarın İstanbul'u terk ederek Marmara'nın güney ve doğusuna kayacak'' dedi. Yıldırım, sağanak yağış süresince Pendik'te metre kareye 8 kilogram, Kilyos Kumköy'de 9,7 kilogram, Samandıra'da 15,6 kilogram, Eminönü'nde 15,4 kilogram, Göztepe'de 18,7 kilogram, Sarıyer'de 20,4 kilogram, Şile'de 35,8 kilogram yağmur düştüğünü ifade etti.

Hafta sonu İstanbul'da yağış beklentilerinin olmadığını kaydeden Yıldırım, hava sıcaklığının bugün 24 derece olduğunu ve yarından itibaren artmaya başlayacağını söyledi. Yıldırım, hava sıcaklığının yarın 26, Cumartesi günü 28, Pazar günü de 29 derece olacağını, hafta başından itibaren İstanbul genelinde artışını sürdürecek hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Yıldırım, yarın ve hafta sonu rüzgarın kuzey poyrazdan orta, zaman zaman kuvvetli esmeye devam edeceğini, hafta başından itibaren rüzgarın da etkisini kaybedeceğini belirtti




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.