Yabancı da vergi kaçırmayı öğrendi

Yabancı da vergi kaçırmayı öğrendi

Yabancılara mülk satışı denetimlerinde yüzde 60.3'lük vergi kaçağı tespit edildi.

Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları'nın yabancıların yoğun şekilde emlak satın aldığı Antalya, Alanya, Didim, Kuşadası ve Bodrum'da mükelleflerin devlete 287.3 milyon YTL alım satım beyan ettiği, buna karşılık 437.2 milyon YTL'yi kaçırdığı ortaya çıktı.

Alanya'da kaçak oranı yüzde 72.4'e ulaşırken, bu oran Kuşadası'nda yüzde 62.7, Bodrum'da yüzde 60.7, Didim'de 59.1, Antalya'da ise yüzde 39 olarak belirlendi.

Elden ödeme
Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural, yabancılara mülk satışında aracılık yapan bu kişilerin bir bölümü, incelemelerde bilgi ve belge vermekten kaçınınca, kendilerine yönelik yasal bazı yaptırımlar uygulandığını söyledi.
Büyük inşaat projelerini gerçekleştiren firmaların çoğunun İstanbul ve Ankara mükellefi olduğuna dikkati çeken Vural şöyle devam etti:

"Yabancılara mülk satışı yapan mükelleflere yönelik denetimler kapsamında 88 mükellef incelenmiştir.

Bu mükelleflerin 287.3 milyon YTL'lik matrahına karşılık, 437.2 milyon YTL civarında bir matrah farkı tespit edilmiştir.

İnceleme sonuçlarına oransal olarak bakıldığında, mükelleflerin gelirlerinin yüzde 39.65'ini beyan ettikleri, yüzde 60.35'ini ise beyan dışı bıraktıkları anlaşılmıştır.
Bir başka anlatımla, beyan edilen her 100 YTL'lik matrahın yanında, 152 YTL'lik gelir beyan dışı bırakılmaktadır."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.