Wp Fastest Cache Veri Tabanı Ayarları Nasıl Yapılır?

Wp Fastest Cache Veri Tabanı Ayarları Nasıl Yapılır?

Wp Fastest Cache Veri Tabanı Ayarları Nasıl Yapılır?

 

Wp Fastest Cache Veri Tabanı Ayarları

Wp Fastest Cache eklentisinde veri tabanında bulunan işe yaramayan verileri kolayca silebilmeniz için premium sürüme sahip olmanız gerekmektedir.

 

Eğer eklentinin ücretli(premium) sürümünü satın almak isterseniz buraya tıklayarak resmi web sitelerine gidebilirsiniz. Premium sürüm alarak birçok ek özellik almış olursunuz.

 

Sitenizin veri tabanında her gün işe yaramayan, gereksiz veriler oluşur. Eski yazı sürümleri (yazı güncellendikçe yeni sürümler oluşur), sildiğinizi sandığınız fakat çöp kutusunda duran yazılar, silinen veya istenmeyen kullanıcı yorumları bunlara örnek verilebilir.

 

Bu gereksiz verileri sildikten sonra veri tabanı ve sitede gözle görülür bir hızlanma yaşanır.

 

Normal şartlarda bunları eklentisiz yapmak için  "wp-config.php" dosyamıza birtakım kodlar, komutlar yazmamız gerekir. Fakat Wp cache eklentisi bu işlemleri sadece tıklamayla gerçekleştirmenize olanak sağlıyor.

 

Genellikle bu iş için sadece veri tabanı odaklı eklentiler kullanılmaktadır. Ancak Wordpress cache ile veri tabanı temizlemek bu eklentileri kullanmaktan daha kolaydır.

 

 

 

 

https://1.bp.blogspot.com/-DwlFNEE2rS0/YRKOs2fLVqI/AAAAAAAAAlc/cqxmFHv_6xwW3wBCr0X8g7EyfMw7XbiKgCLcBGAsYHQ/w640-h336/WP%2BFastest%2BCache%2BDB%2BOPT%25C4%25B0M%25C4%25B0ZAT%25C4%25B0ON.PNG

 

 

Resimde de görüldüğü gibi eklentiyi kullanarak eski yazı sürümlerini, çöpe atılmış içerikleri, yazı ön izlemelerini, silinmiş veya spam yorumlarını ve trackbacks, pingbacksleri temizler.

 

Eğer temizlemek istediğiniz belirli bir veri varsa onu seçebilirsiniz. Veri ayırt etmeden hepsini birlikte silmek için "ALL" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Böylelikle bir tıkla gereksiz verileri silmiş olursunuz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.