Watsons bayiliği için neler gerekiyor?

Watsons bayiliği için neler gerekiyor?

Dünya çapında büyük bir öneme sahip olan ve kişisel bakım ürünleri üzerine kurulu şirketler arasında bulanan watsons bayilik bakımından da yoğun bir talebe maruz kalmaktadır.

Bu yoğun talebe karşın kişisel bakım alanında bayilik almanınsın çok zor olduğu şirketler arasında gösterilmektedir. Kuruluş tarihi 1841 yılına kadar giden Watsons, günümüzde 13 ülkede varlık göstermekte olup yedi bini aşan mağazasıyla müşterilerine ulaşmaktadır.

Bayilik alan her işletme çok kısa sürede büyük kar elde ettiği için insanlar talep göstermektedir. Ancak şirketin sunduğu pek çok koşul bulunmaktadır ve bunların eksiksiz tamamlanması beklenir. Bunlar ise genel olarak şunlardır:

  • En az 300 m2 bir alan
  • Şehrin en işlek noktalarından ya da alışveriş merkezlerinden yer seçimi
  • Ön cephe alanının 8 m2 olması
  • Banka hesapları kanalıyla sermaye gücünün kanıtlanması
  • Sektörde kazanılan asgari 2 senelik iş tecrübesi
  • Banka teminat mektubunun olması

Watsons Bayilik Almanın Avantajları

Güzellik ve kişisel bakım ihtiyacı denilince ilk akla gelen yer olması bakımından sektörde adını en tepelere yazdırmayı başarmıştır. Mağazalarında 25 bin kadar değişik ürün bulundurmaktadır. Türkiye pazarları bu bağlamda önemli olup her geçen gün açılan bayiliklerle pek çok şehirde mağazaları çoğalmaktadır. Öne sürülen şartları karşılayan her girişimci watsons bayilik için başvurabilmektedir. Bu sektörde tutunmak için işin detaylarına hâkim olmak da oldukça önemlidir.

En bilindik kozmetik mağaza zinciri olan Watsons daha çok kadınlara hitap eden bir şirket olarak karşımıza çıkar. Kimi girişimciler öne sürülen şartları ağır bulsa hazır bir müşterinin olması ve hızlı geri dönüş alınması gibi hususlar nedeniyle bayilik oldukça yararlı görülür. Bu bağlamda da bayilik ücreti için harcanan miktar çalışmaya başlandığında, çok kısa sürede çıkarılarak kara geçilir. Ayrıca gerçekleştirilen kampanyalara göre de ciro değişiklik gösterebilmektedir.

Bayilik Aşmaları Nelerdir

Kozmetik alanında çalışmaya karar verildikten sonra ilk yapılması gereken bayilik için sunulan şartların incelenmesi ve karşılanıp karşılanamayacağının hesaplanması olacaktır. Şartların sağlanabileceği düşünülüyorsa firmaya doğrudan bir başvuru yapılmalıdır. Başvuru için firmanın iletişim kanallarından irtibat kurmak gerekmektedir. Sonrasında yüz yüze görüşme için girişimciler davet alacaktır. Bu görüşmeler sırasında da girişimciden birtakım belgeler talep edilir.

Talep edilen belgeler, girişimcinin kozmetik bayiliği almak için yeterli olup olmadığını anlamaya yönelik olmaktadır. Bunlar: açılması düşünülen mağazanın yeri hakkındaki ayrıntılı bilgiler, mağazanın iç ve dış ölçümleri ile belgesi, mağazanın tapusu ya da kira sözleşmesi, mağazanın içten ve dıştan çekilmiş fotoğrafları, girişimcinin ikametgâh belgesi ve girişimcinin nüfus kayıt örneği ile sicil kaydı.

Kaynak : https://www.paramatix.com/watsons-bayilik/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.