Vurgundaki para 50 milyon sterlin

Vurgundaki para 50 milyon sterlin

Sahte tapularla 120 yakın villa yabancılara satılmış

Vurgundaki para 50 milyon sterlin Muğla’nın Bodrum ve Aydın’ın Didim ilçelerinde, sahte tapularla yapılan villa vurgununun 50 milyon sterlin (yaklaşık 135 milyon YTL) olduğu ortaya çıktı.

500’e yakın İrlandalı ve İngiliz’e 120 villa sattıkları öne sürülen Kubilay Coşkun Atmaca (30) ile eşi Hande Bakkal (40) çiftinin avukatı Ferah Kocadon, müvekkillerinin yarın teslim olacaklarını söyledi.

BODRUM ve Didim’de 500’e yakın İrlandalı ve İngiliz’e toplam 50 milyon sterlin (yaklaşık 135 milyon YTL) karşılığı sahte tapularla 120 villayı sattıkları iddia edilen Kubilay Coşkun Atmaca ile eşi Hande Bakkal’ın avukatı Ferah Kocadon, müvekkillerinin ortaklık yaptığı İrlanda’daki bir emlak şirketinin sahibi tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Aslında müvekkillerinin mağdur olduğunu savunanan avukat Kocadon, "Bodrum ve Didim’deki villaları satmak için 2 yıl içinde 50 milyon sterlin toplayan İrlandalı ortak Kevin Gordon, bunun 4 milyon paund’unu Türkiye’ye göndermiş. Bu paranın büyük bölümü de villaların inşaatında kullanılmış" dedi.

VURGUN NASIL ANLAŞILDI?

Kocadon, ayrıca müvekkillerinin sağlık problemleri nedeniyle İstanbul’da olduğunu, yarın dönerek teslim olacaklarını açıkladı. Kocadon, İrlandalı ortağın ise yakalanarak Türkiye’ye getirilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

İngiltere’nin Manchester kentinde yaşayan 67 yaşındaki Alan Chambey ve eşi 66 yaşındaki Anne Chambey, Bodrum’un Gündoğan Beldesi’nde geçen yıl projelerini görerek Atmaca ve eşi Bakkal’a 50-70 bin sterlin ödeyip sözleşme yaparak satın aldıkları villaya yerleşmek ve tapularını almak üzere bir ay önce Bodrum’a geldi. Villarında başkalarının yaşadığını görerek şaşkına dönen Chambey çifti, hemen Atmaca ile bağlantı kurdu.

Atmaca’nın sözünde durmaması üzerine, geçen perşembe günü, lüks villasına polis baskın düzenledi. Ancak, Atmaca’nın, karısı Hande Bakkal ve üvey oğlu Canberk Coşar ile, iki saat önce 48 UT 404 plakalı cipiyle villasını terk ederek kaçtığı anlaşıldı. Atmaca’nın Bodrum ve Didim’deki birçok arsa sahibi ile anlaşma yaptığı, villaları teslim etmediği, bu nedenle mahkemelik olduğu da belirlenmişti.

dha


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.