"Virabismillah"

"Virabismillah"

Bir yıllık avlanma yasağının bitmesiyle birlikte sahaya inen balıkçılar teker teker denize açılarak yeni dönemi başlattı.

Bir yıllık avlanma yasağının bitmesiyle birlikte sahaya inen balıkçılar teker teker denize açılarak yeni dönemi başlattı. Bir yıllık hasretin bitmesini dört gözle bekleyen balıkçılar yeni dönemde bereketli bir dönem geçirmek için denize açıldı.




Balıkçıların yaklaşık 5 ay süren av yasağı nihayet sona erdi. Nisan ayından bu yana gerçekliştirilen av yasağı gece 00:00 itibariyle balıkçı teknelerinin denize açılmalarıyla son buldu. 1 Eylül 2007 tarihi itibariyle başlayan yeni dönem, 2008 yılının Nisan ayına kadar devam edecek. Birer birer hazırlıklarını tamamlayarak Kumkapı Balıkçılar Hali'nden Marmara Denizi'ne açılan balıkçıların heyecanlı oldukları gözlendi. Yeni dönemde bereketli seferler gerçekleştirmek istediklerini söyleyen balıkçı esnafı teknelerle denize açılarak "virabismillah" dedi.

Siftah yapan balıkçı tekneleri bereketli döndü

Bir yıllık avlanma yasağının ardından denize açılan ve sabah karşı limana yanaşan tekneler, balıkçıların yüzünü güldürdü. Özellikle İstavritin bol olduğunu belirten balıkçılar, memnuniyetlerini dile getirdi.

Balıkçıların yaklaşık 5 ay süren av yasağı nihayet sona erdi. Nisan ayından bu yana gerçekliştirilen av yasağı gece 00:00 itibariyle balıkçı teknelerinin denize açılmalarıyla son buldu. Hazırlıklarını tamamlayarak Kumkapı Balıkçılar Hali'nden Marmara Denizi'ne açılan balıkçı tekneleri, sabaha karşı limana yanaştı. Özellikle İstavritin bol olduğunu belirten balıkçıların memnuniyetleri yüzlerine de yansıdı. Bir kasa istavritin 10 ile 20 YTL arasında satıldığı Kumkapı Hali'nde çetin pazarlıklar da yaşandı. Balığı daha ucuza almaya çalışan esnaf, balıkçıları ikna etmek için uzun uğraşlar verdi. Kamyonlara yüklenen kasalar dolusu balık, vatandaşa ulaştırılmak üzere yola çıktı. Görüşleri alınan balıkçılar, yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.

1 Eylül 2007 tarihi itibariyle başlayan yeni dönem, 2008 yılının Nisan ayına kadar devam edecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.