Vetolu paket komisyondan geçti

Vetolu paket komisyondan geçti

Cumhurbaşkanı Sezer’in yeniden görüşülmek üzere meclise iade ettiği, cumhurbaşkanını halkın seçmesini de öngören anayasa değikilik paketi, yeniden görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu’ndan aynen geçti.

TBMM Anayasa Komisyonu’nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in geri gönderdiği anayasa değişikliğine ilişkin yasa aynen kabul edildi.


9 saatte tamamlanan görüşmeler tartışmalı geçti.


AK Parti Trabzon milletvekili Kemalettin Göktaş, “Cumhurbaşkanı zaten sizin memurunuz. Ne derseniz o oluyor” diyerek CHP’lilere yüklenince, ortam gerildi. CHP milletvekilleri, Göktaş’a “Utanmaz adam”diye bağırdı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de, Cumhurbaşkanı’nın paketi iade gerekçelerini sert bir dille eleştirdi. Üstün, “Camdan köşkte oturanlar komşusunun bahçesine taş atmamalı. Cumhurbaşkanı, geçen hafta oy pusulalarıyla ilgili yaptığımız değişikliği neden onayladı? Adama sorarlar. Sen kimi temsil ediyorsun? Ulusu mu, bürokrasiyi mi yoksa egemen güçleri mi?” diye konuştu.

Hükümet adına paketi savunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, “Meclis’ten 375-376 oyla geçmesi durumunda Cumhurbaşkanı’nın bu paketi, referanduma götüreceğini düşünmüyorum” dedi. Şahin, CHP milletvekillerinin, “Referandum için mevcut yasada bulunan 120 günlük süreyi kısaltacak mısınız?” sorusunu da, “Bizim de kendimize göre hesaplarımız var. Bununla ilgili çalışmamız olmadığını düşünmeyin” yanıtını verdi.

İçinde cumhurbaşkanının halk tarafından 5 yıllık süre için ve iki kez seçilebilmesine ilişkin düzenlemeleri de içeren paketin ilk tur oylamasının Pazartesi, ikinci tur oylamasının ise Perşembe günü yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.