Vecdi Gönül’ü uçuracaklardı

Vecdi Gönül’ü uçuracaklardı

İzmir'de Buca-Balçova arasındaki otoyolda bulunan köprü altına uzaktan kumandayla patlatılmak üzere bomba yerleştiren üniversite öğrencileri Burak D. (21) ve İleri K. (21) yakalandı.

Zanlıların bomba düzeneğini önceki akşam AKP seçim bürosunun açılışına katılacak olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bulunduğu konvoyu havaya uçurmak için kurduğu belirlendi.

KABLO ÇEKMİŞLER

Önceki gece normal uygulama yapan Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri, otoyola bağlantı yolu üzerindeki köprüye yaklaştıkları sırada şüpheli iki kişiyi fark etti. Polislerin araçlarından inmesi üzerine kaçan zanlılar, kısa bir takibin sonunda yakalandı. Zanlılarla olay yerine giden polis, bir poşetin içinden köprünün çıkış bölümüne kadar kablo uzatıldığını fark etti. Bomba imha uzmanları, ilk incelemede uzaktan kumandalı bomba düzeneği tespit etti.

Etkisiz hale getirilen bombanın konserve kutu içerisinde bulunduğu ve el yapımı parça tesirli olduğu belirlendi. Gözaltına alınan ve DHKP-C üyesi olduğu belirlenen zanlılardan Burak D.'nin Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü, İleri K.'nin ise Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi oldukları öğrenildi. Polis, daha önce yaptıkları eylemlerden dolayı sabıkalı oldukları belirlenen zanlıların iş birliği içerisinde bulunduğu Bornova Gençlik Derneği ile Buca Temel Hak ve Özgürlükler Derneği'ne baskın düzenledi. Baskınlarda 2 kilo el yapımı patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.