‘Vatansever çete’den 3 kişi daha tutuklandı

‘Vatansever çete’den 3 kişi daha tutuklandı

Ankara’da çete, gasp, yağma, ihaleye fesat, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı suçlarından mahkemeye sevkedilen 3 kişinin daha tutuklanmasıyla, ‘Vatansever çete’ operasyonunda tutuklu sayısı 15’e yükseldi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı’na getirilen Fatih K, Veli B. ve Ferhat Ş. adlı kişiler, Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan tarafından ifadesi alınan bu kişiler, “suç örgütüne üye olmak, gasp, yağma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı” suçlarından tutuklanmaları istemiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’ne sevk etti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, zanlılar Fatih K, Veli B. ve Ferhat Ş’nin, üzerlerine atılı “gasp ve yağma” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Operasyon kapsamında daha önce de VKGB Derneği Genel Başkanı Taner Ünal ile dernek yöneticisi 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ntv



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.