vatandaşa tanınan kredi limiti !

vatandaşa tanınan kredi limiti !

İzmir Adliyesinde görev yapan bir devlet memuruna bir banka, 1 YTL limitli kredi kartı gönderdi. Limiti kontrol etmeyen memur, markette alış veriş yaparken durumu farketti. Durumu düzeltmek için bankaya gitti, aldığı cevap "Yanlışlık yok, limitiniz bu kad

Göksel E, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıllık devlet memuru olduğunu belirtti. Bankaya babası adına çektikleri 3 bin YTL'lik kredi işlemi için gittiğini kaydeden Göksel E, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Kredi kartım olup olmadığını sordular. Kredi kartımın olmadığını söyleyince 'O zaman size bir kredi kartı verelim' dediler. Gönderdikleri kredi kartı geldi. Limitini kontrol etmedim. Markete alışveriş yapmaya gittim. Alışveriş sonunda kredi kartımı verdim. Market görevlisi limitimin yetersiz olduğunu söyledi. Önce, 'Acaba bir yanlışlık mı oldu?' diye düşündüm. Daha sonra bankanın kartla birlikte gönderdiği, limit miktarının da yer aldığı evraka baktım ve kartımın 1 YTL limitli olduğunu gördüm.”

Kredi kartı veren şubeye yeniden gittiğini kaydeden Göksel E, “Bana 1 YTL'lik kredi kartı göndermişsiniz dedim. Banka görevlisi, '1 milyon YTL'lik olamaz? Bir yanlışlık olmuştur' şeklinde yanıt verince, yalnızca 1 YTL'lik dedim. Kontrol ettiler ve ileride kart limitinin artabileceğini söylediler” dedi.
Kredi kartını iptal ettirdiğini kaydeden Göksel E, “Bankanın ne yapmak istediğini anlayamadım. 1 YTL ile ne alınabilir ki? 'Size kart veremeyiz' deselerdi daha iyi olurdu. Üstelik kullandığım takdirde 30 YTL'lik de masraf alacaklarmış” şeklinde konuştu.

Konunun iş çevresinde duyulması ve espri konusu yapılmasından rahatsız olduğunu da anlatan Göksel E, şöyle devam etti: “Bazı arkadaşlarım, bankanın elinde geleceği gören cihaz bulunduğundan şüphelendiklerini, bazıları da kredi kartı limitimle seçimlerden sonra 1 litre mazot alma olasılığımın olduğunu söylüyorlar. Son derece güven sarsıcı ve gurur kırıcı bir durum. Dava açmayı düşünüyorum” dedi.

Öte yandan Göksel E'ye bankadan kredi kartıyla birlikte gönderilen yazıda, “Limitiniz 1 YTL.... Taksitle alışveriş yapabilir, her alışverişten c..-para kazanabilir ve c... paralarınızı Türkiye'nin en geniş üye iş yeri ağında dilediğiniz gibi harcayabilirsiniz... Keyifli alışverişler dileğiyle...” şeklindeki ifadeler dikkati çekiyor.

HÜRRİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.