Vakıfbank çalışanlarına yüzde 20 zam

Vakıfbank çalışanlarına yüzde 20 zam

Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası’nın Vakıfbank’taki üyeleri adına yürüttüğü toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Vakıfbank çalışanları 2007 maaşlarını ortalama yüzde 20 zamlı alacak.

BASS ile Vakıfbank T.A.O arasında 17 Nisan'da başlayan 18’inci dönem toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri sona erdi. Yaklaşık 9 bin çalışanı ilgilendiren görüşmelerin ardından ortaya çıkan toplu sözleşme hükümleri 1 Mayıs 2007’den itibaren geçerli olacak.

Bu kapsamda çalışanların maaşlarına ilk 6 ay için 1000 YTL’ye kadar olan kısmına yüzde 10, bu tutarın üzerindeki kısmına da yüzde 5 zam yapıldı. Ücret artışına ek olarak seyyanen 100 YTL tutarında ödeme yapılacak. Vakıfbank’ta çalışan en düşük 2 yıllık yüksek okul mezunları 900 YTL, en düşük 4 yıllık üniversite mezunu ücreti de 925 YTL oldu.

Bankada çalışan mimar ve mühendisler de 1150 YTL alacak. Sözleşmenin ikinci altı ayında da çıplak ücretlere 125 YTL seyyanen zam yapılacağı bildirildi. Yapılan sosyal yardımlarla birlikte zam oranı yaklaşık yüzde 20 oldu.

Banka çalışanları ayrıca ücret dışında da ikramiye ve performansa göre prim alacak. Vakıfbank Genel Kurulu’nca belirlenecek tutarlarda ödeme yapılabilecek. Bu arada, maaşlar, üçüncü 6 ayda da enflasyon oranına 2 puan eklenerek artırılacak.

(ANKA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.