Uzan parasının rengi

Uzan parasının rengi

ENİS BERBEROĞLU: "ANKARA UZAN Ailesi’nin İsviçre’deki paraları nasıl ortaya çıktı? Ankara’da ilginç senaryolar dolaşıyor."

Örneğin, Cem Uzan’ın kardeşi Hakan Uzan’la görüştüğü uydu telefonunun Alman Narkotik Polisi’nin takibine takıldığı söyleniyor. Yine iddiaya göre, kayda alınan 17 görüşmede ilginç suç unsurlarına rastlanıyor: Hangi davanın hangi mahkemede görülmesi gerektiği, ödenen ve gizlenen paralar gibi...

Alman polisi başka bir operasyon nedeniyle bu ülkeyi ziyaret eden Türk polisine bu bilgileri "hediye" edince operasyon başlıyor. Ancak yurtdışındaki soruşturma "kara para" şüphesiyle açıldığı için açılan mahkemelerde mal varlığının iadesi artık çok zor gözüküyor.

Uzan Ailesi’nin kaçak üyelerinin nerede yaşadığı da artık sır değil... Gerek telefon görüşmeleri, gerekse eşlerin kaçakları ziyaret güzergáhı Ürdün’e işaret ediyor. Başbakanlık kaynakları, Uzan Ailesi’nin kaldığı adresi bile biliyor, ilgililere bildiriyor, ama Ürdün iadeye yanaşmıyor.

Anayasa kaç kez delinir?

BAŞLIKTAKİ soruyu yadırgamayın, malum merhum Turgut Özal bile "bir kez delinirse sakıncası yok" fikrindeydi. Zaten o anlayışla Anayasa her seçim döneminde delinir oldu. Seçim yasalarının, yani oyun kuralının son anda değişmesi sıradanlaştı.

Ama bu kez durum farklı, AKP Anayasa’ya öyle bir madde ekledi ki... Her cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Anayasa istenildiği gibi by-pass edilecek. Meclis’te çoğunluğu olan parti cumhurbaşkanı seçerken Anayasa’ya takılmayacak.

İşte Anayasa Mahkemesi’nin onayladığı Anayasa değişikliği bu!

Yüksek Mahkeme varlık nedeninin birden fazla kez delinmesine ses çıkarmıyor. Tehditle, ithamla, başkanlık vaadiyle gelinen aşamada hukukta deniz bitti.

Hayırlara vesile olsun efendim.

Derin PKK ne istiyor?

DERİN PKK kavramını Hasan Cemal’den okudum. Derin devlet misali, PKK içinde PKK’dan derin nüveyi anlatıyor. Kritik soru şu: Irak’ı işgal eden ABD ile Kuzey’in hákimi Barzani, derin PKK’ya ne kadar nüfuz edebiliyor. Galiba fazla değil! Çünkü bölücü örgütün geçen kış ilan ettiği ateşkesin en azından seçime kadar uzatılması, ABD’nin ve Barzani’nin de tercihiydi. Örgüt yönetimi ateşkes konusunda ikiye bölündü. Murat Karayılan sözünü dinletemedi.

Eğer varsa derin PKK acaba ne istiyor? Türk askerini Irak’a sokarak Kürt meselesini Ortadoğu denklemine sokmayı amaçlıyor olmasın?

Erbakan’dan zarf geldi

MİLLİYET’te Fikret Bila yazdı: Necmettin Erbakan, Abdüllatif Şener’in randevu istediğini, önümüzdeki günlerde görüşeceğini söylüyor. Şener’in yakınları, randevu isteğinin kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı. Anlaşılan o ki, Erbakan Hoca Şener’e zarf attı, eğer istiyorsa görüşebilecekleri mesajını yolladı. Peki AKP’den aday olmayan Şener, Saadet’e geçer mi? "Giderse genel başkan seçilir" yorumlarına rağmen iddia ediyoruz ki, Şener Saadet’e gitmez.

HÜRRİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.