Urla Belediye Başkanı tutuklandı

Urla Belediye Başkanı tutuklandı

Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası ve URİT şirketinin muhasebe bürosunda çıkan yangınla ilgili Urla Belediye Başkanı ile birlikte 7 kişi tutuklandı.

Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası ve URİT şirketinin muhasebe bürosunda çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Urla Belediye Başkanı M.S.K'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Urla Belediye Başkanı M.S.K, yardımcısı H.H.Ö, Çeşme Belediye Başkanı'nın akrabası H.E.T. ve iş adamları A.O, N.G, R.B. ve M.D. çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Urla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 gün önce gerçekleştirilen operasyonda, Urla Belediye Başkanı M.S.K. ve Urla Belediye Başkan Yardımcısı H.H.Ö. ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmış, 5'i Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Adliyeye sevk edilen 13 kişiden 6'sı daha Cumhuriyet Savcısı'nca serbest bırakılmıştı. Bu arada duruşma devam ederken, bir grup adliye önünde toplandı. Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 7 kişinin tutuklandığı haberini alan kalabalık, ''Laik başkan'', ''Urla seninle gurur duyuyor'', ''Başkanımızı görmek istiyoruz'' sloganları attı.

Adliye kapısına çıkan Kaymakam Şahin Bayhan, ''Yüce Türk yargısına güvenin. Sevginizi dağılarak göstermenizi istiyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. Lütfen kalabalık yapmayın, Adliye bahçesinden dağılın'' çağrısında bulundu.

Urla Belediyesi danışmanlarından Aydoğan Karaoğlu da kalabalığa hitaben, ''Tahliye bekliyorduk. Ama bizim bunu şu anda değiştirme şansımız yok. Hepimiz başkanın temiz ve pak olduğunu biliyoruz. Yargı süreci devam ediyor. Üst mahkemeye itirazda bulunulacak. Lütfen bahçe dışına çıkın'' diye konuştu. Bir süre daha bekleyen kalabalık, daha sonra adliye bahçesinden ayrıldı.

AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.