Urfa'da destekleme operasyonu

Urfa'da destekleme operasyonu

Şanlıurfa'da pamuk ekili arazileri fazla göstererek haksız destekleme primi ödemesi yapıldığı için İlçe Tarımı Müdürünün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Muhammet Taşçılar'ın haberi

Müdür A. ile birlikte 7 personelinin gözaltına alınmasının ardından İlçe Tarım Müdürlüğü'ne kilit vurulurken, 2005 yılından bu yana uygulanan yöntem ile devletin yaklaşık 15 milyon YTL zarara uğratıldığı ileri sürüldü.
Yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisleri, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Viranşehir İlçe Tarım Müdürü Hamza A. ile kurum personelleri Şeyhmus A., Ali Ö., Mustafa Dağ, Halil İbrahim T., Hamiş K. ve Muhammed P. ile, bu kişilere arazilerini kullandırarak suça ortak oldukları ileri sürülen Hadi ve Mustafa Y. isimli iki kardeş gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlar ile gözaltına alınan kurum personellerinin kişisel bilgisayarlarına da el konuldu. Dün gece düzenlenen operasyonda 7 personeli de gözaltına alındığı için bugün İlçe Tarım Müdürlüğü'nde mesai yapılamadı.
Organize suç örgütü şeklinde çalıştığı ileri sürülen şebekede yer alan Hadi ve Mustafa Y. isimli kardeşlere ait arazilerin olduğundan daha fazla gösterildiği, çok az bir alana ekim yapılmasına rağmen tüm araziye ekim yapılmış gösterilerek devletten pamuk destekleme primi tahsil edildiği belirtildi. 2005 yılından bu yana şebekenin aynı yöntem ile haksız olarak yaklaşık 15 milyon YTL para alarak devleti zarara uğrattıkları ileri sürüldü.
Gözaltına alınan 9 kişinin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları devam ederken, zanlılar için ek gözaltı süresi isteneceği ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından organize suç örgütü kurarak devleti zarara uğratmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından Adliye'ye sevkedilecekleri bildirildi.

HABER7

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.