Ümraniye bombalarıyla aynı çıktı

Ümraniye bombalarıyla aynı çıktı

Cumhuriyet'e atılan el bombası ile Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen bombaların aynı seri olduğu kesinleşti. Bomba-larla 14 ayrı bombalama olayı gerçekleştirimiş.

Aynı serideki bombalarla bugüne kadar 14 ayrı bombalama olayı gerçekleştirildiği tek tek ortaya çıkarıldı. Gazeteport internet sitesinde yayınlanan habere göre İstanbul Emniyet Müdürlüğünü kriminal şube tarafından tamamlanan inceleme sonunucunun Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi. Ümraniye'de ele geçen bombalar üzerinde yapılan parmak izi tespit çalışmasında bir numaralı zannı emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ın parmak izleri tespit edildi.

Cumhuriyet Gazetesine atılan bombaların Ümraniye'de ele geçen bombalarla aynı seriden ve türden olduğu "Bomba inceleme ve imha daire başkanlığı" tarafından tespit edildi. Buna göre Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçen bombalar 1983 ve 1999 tarihlerinde MKE'den Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na iki ayrı seri halinde teslim edildi. Ele geçen bombaların "Bomba İnceleme ve İmha Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemesi sonucunda 10 Mayıs 2007 tarihinde Şişli'de Cumhuriyet Gazetesine atılan bombalarla, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçen bombaların aynı kafile ve stok numaralı olduğu belirtildiği öğrenildi. Ayrıca bu serideki bombalarla 14 ayrı bombalama olayı gerçekleştirildiği de ayrıca belirtildi. Tespit edilen olaylar arasında 10.05.2006 tarihinde Şişli'de Cumhuriyet gazetesinin bombalanması, 26.05.1999 tarihinde Trabzon'da yapılan bombalı saldırı ile bir kişinin ölümü ve üç kişinin yaralanması, 02.10.2006 tarihinde İzmir'de yapılan bombalı saldırı ile 1 kişinin öldüğü ve 12 kişinin de yaralandığı olayların bulunduğu öğrenildi. Çok gizli tutulan bu bilgilerin hazırlanma aşamasına gelen iddianamede tek tek belirtildiği de öğrenildi.

Ergenekon izi bulundu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi savcılığı tarafından ortaklaşa yapılan soruşturma kapsamında hep bilinen ama bir türlü ulaşılamayan "Ergenekon" örgünütünün de izinin bulunduğu belirtiliyor. Bugüne kadar gözaltına alınan zanlıların bilgisayarlarının yapılan incelemelerinde Ergenekon örgütünün yapılanması ile ilgili önemli ipuçları ele geçirildiği belirtiliyor. Ele geçirilen belgelerin Ergenekon Lobi başlığı altında başta Oktay Yıldırım olmak üzere diğer zanlıların bilgisiyarlarından ele geçirilen belgelerle devamlılık arzettiği de belirtiliyor.

Gazeteport



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.