Tuzla'da trafik kazası: 1 ölü 4 yaralı

Tuzla'da trafik kazası: 1 ölü 4 yaralı

Tuzla'da şehirlerarası yolcu otobüsü, arıza yaptığı için park halinde duran kamyona arkadan çarptı. Kazada otobüs içinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, saat 05.30 sıralarında Tuzla D-100 Karayolu İstanbul istikametinde meydana geldi.

Giresun'dan aldığı yolcuları İstanbul'a getiren Abidin P. yönetimindeki 34 ZN 8576 plakalı yolcu otobüsü, Tuzla Köprüsü yakınlarına geldiği sırada arıza yaptığı gerekçesiyle park halinde duran Yunus K.'ye ait 34 HDV 47 plakalı kamyonu fark edemedi.

Süratli ve uykulu olduğu iddia edilen Abidin P.'nin kullandığı otobüs kamyona arkadan çarptı. Meydana gelen kazada D-100 Karayolu savaş alanına dönerken, otobüs içinde fazla yolcu olmayışı faciayı önledi. Bariyerleri yıkarak bir süre bu şekilde ilerleyen otobüs, elektrik direğine çarparak durabildi. Kazadan otobüs sürücüsü yaralı olarak kurtulurken, 12 yolcunun bulunduğu otobüsteki hostes Nurhan Toy, yolcular Hasan Sızak ve Rabia Haliloğlu hafif şekilde yaralandı. Otobüsün ön koltuğunda oturan Anıl Şahin isimli vatandaş ise bulunduğu yerde sıkıştı. Şahin, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonrasında çıkartılabildi.
Kartal Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan yaralılardan Anıl Şahin, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Otobüsteki bazı yolcular kazanın şokunu üzerlerinden atamazken olayı hatırlamadıklarını, o sırada uyuduklarını söyledi. Kaza yapan otobüsteki bazı çocuklar ve anneleri olay yerine gelen polis araçlarının içinde bekledi. Otobüs sürücüsü Abidin P. ve kamyon sürücüsü Yunus K. polis tarafından ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Savaş alanını andıran ve uzun bir süre trafiğe kapalı kalan yol, itfaiye ekiplerinin kaza alanını temizlemesinin ve araçların çekilmesinin ardından yaklaşık 3 saat sonra açılabildi. Olayla ilgili araştırma yapan polis ekipleri otobüsün takometresini kontrol etti. Otobüs sürücüsünün 14 Haziran 2007 tarihine ait takometre gösterge kağıdını takmadığı ileri sürüldü.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

(İHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.