TÜSİAD görüşünü yineledi

TÜSİAD görüşünü yineledi

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi hakkında değişikliğin siyasi partiler yasası ve seçim sistemi ile ilgili değişikler yapılmadan ele alınmasının eksik ve sakıncalı olacağını düşündüklerini yineledi.

TÜSİAD'ın 22 Temmuz 2007 milletvekili genel seçimleri öncesinde, siyasi partilerin genel başkanlarının görüşlerini almak üzere düzenlediği toplantıların ikincisinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu ağırladı.

Toplantıda konuşan Yalçındağ, 2007-2014 döneminde gittikçe tabana yayılan bir biçimde kesintisiz yıllık yüzde 6-7 büyüme sağlanmasını iddialı fakat taviz verilemez bir hedef olarak gördüklerini söyledi.

Yalçındağ, yüksek büyümenin sağlanması için makro ekonomik tedbirlerin sınırlarına ulaşıldığını düşündüklerini ifade ederek DP'nin bu aşamadan sonra mikro ekonomik tedbirlerle büyümenin arttırılması ve bununla bağlantılı olarak enerji politikaları, tarımda geleneksel yapılardan modern yapılara geçilmesi ve tarımın daha fazla piyasa mekanizması ile entegre hale getirilmesi gibi konularda neler düşündüğünü öğrenmek istediklerini belirtti.

TÜSİAD olarak, DP'nin mevcut makro ekonomi politikaları hakkında ne düşündüğünü, bu alanda herhangi bir değişiklik planı olup olmadığını da merak ettiklerini dile getiren Yalçındağ Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi konusunun aceleye getirildiği görüşünü de yineledi.

Yalçındağ şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararının aceleye getirildiğini dile getirirken konunun Cumhurbaşkanının yetkileri ile birlikte daha geniş bir siyasi sistem tasarımı çerçevesinde tartışılması gerektiğini söyleşmiştik.

Daha açık ifade etmek gerekirse, sistem değişikliği anlamına gelebilecek böyle bir girişimin siyasi partiler yasası ve seçim sistemi ile ilgili değişiklikler yapılmadan ele alınmasının eksik ve sakıncalı olacağını düşünüyoruz."

Konuşmasının sonunda Avrupa Birliği (AB) konusuna da değinen Yalçındağ Türkiye'nin içinden geçtiği dönemde yaşanan gelişmelerin ve tartışmaların bu konuda ki görüşlerin bulanıklaşmasına neden olduğunu söyledi.

İHA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.