Türkiye'ye büyük gözaltı!

Türkiye'ye büyük gözaltı!

ABD'ye ait iki helikopter bugün Türkiye Kuzey Irak sınırında alçak uçuş yaparak Türk birliklerini yakından izledi.

Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na iniş yapan ABD helikopterleri yaklaşık 1.5 saat burada kaldıktan sonra, sınır boyunda yine alçak uçuş yaparak iç kesimlere giderek gözlerden kayboldu.
 
Helikopterlerin uçuşları Türkiye tarafından çıplak gözle görüldü. Helikopterin uçuş yaptığı sırada Habur Sınır Kapısı yakınlarına silahlı kuvvetlerin tank sevkiyatı yaptığı belirtildi.
 
Bu arada, bölgeye PKK'lı teröristlerin uzaktan kumandalı patlayıcıları patlatmasını önlemek için tüm telsiz ve telefon sistemini kilitleyen zırhlı araçlar takviye olarak gönderildi.
 
Bu araçlar, konvoylara eşlik ederek yola döşenen mayınların patlatılmasını önlüyor. Bölgede bu tip araçların sayılarının artırılacağı bildirildi.
 
En üst seviye güvenlik
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı başlattığı 'Balyoz Operasyonu', Şırnak'ın Cudi, Gabar Dağları ile Bestler Dereler bölgesinde devam ederken, Genelkurmay Başkanlığı'nın Şırnak'ın İdil ilçesinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesine kadar güvenli bölge ilan ettiği yaklaşık 300 kilometrelik bölgede güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.
 
Teröristlerin geçiş güzergahları tutulurken, askerler stratejik noktalarda önlemlerini artırdı.

Şırnak 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'na bağlı birlikler, bölgenin hakim tepelerine yeni tank ve toplar yerleştirdi. Kuzey Irak sınırında oluşturulan mevzilere de yeni askerler sevkediliyor. Gabar Dağı eteklerindeki gerçek mermilerle yapılan tank tatbikatı ise 2 gündür sürüyor.

(Ümit Kozan/Ramazan İmrağ-DHA-CNNTÜRK)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.