Türkiye, ABD'ye ''nota'' verdi!

Türkiye, ABD'ye ''nota'' verdi!

Dışişleri Bakanlığı, iki Amerikan savaş uçağının 24 Mayıs’ta Türk hava sahasını ihlal etmesi konusunda Amerika Birleşik Devletlerine bir nota vererek böyle bir durumun bir daha tekrarlanmaması istedi.

Dışişleri Bakanlığı, iki Amerikan savaş uçağının 24 Mayıs’ta Türk hava sahasını ihlal etmesi konusunda Amerika Birleşik Devletlerine bir nota vererek böyle bir durumun bir daha tekrarlanmaması istedi.
      Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nden bir yetkilinin, bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını ve notanın kendisine verildiğini söyledi. Notanın ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’a değil, büyükelçilikte görevli bir başka yetkiliye verildiği öğrenildi.
      Edinilen bilgiye göre Türkiye ABD’ye verdiği notada hava sahası ihlalinin nasıl olduğunu anlatarak böyle bir durumun bir daha yaşanmamasını istedi.
      Kritik günlerde gözler "kritik adam" ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'a çevrildi. Wilson, bu akşam Kanal D'nin akşam haberlerinde Mehmet Ali Birand'ın konuğu olacak ve merak edilen soruları yanıtlayacak.
     
     DIŞİŞLERİ'NİN AÇIKLAMASI

      Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, iki Amerikan uçağının Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili olarak ABD Büyükelçiliği nezdinde gerekli diplomatik girişimin bugün yapıldığını bildirdi.
      Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Genelkurmay'dan gelen bilgileri inceledikten sonra ABD'ye bir nato vermeye karar verdi. Bugün ABD Büyükelçiliği'nden gelen bir yetkiliye Türkiye'nin natosu resmen verildi.
      Bilman, bir soruya verdiği yazılı yanıtta, şunları kaydetti:
      "Ülkemiz hava sahasının 24 Mayıs 2007 tarihinde Irak’tan kalkan Amerika Birleşik Devletleri’ne ait iki adet F-16 uçağı tarafından ihlal edilmesi üzerine, bu husustaki bildirim hava ihlal olaylarında mutaden izlenen yerleşik usullere uygun olarak Genelkurmay Başkanlığımızca Bakanlığımıza aynı gün iletilmiş olup, bu konuda talep edilen detaylı teknik bilgilerin dün alınmasını takiben ABD Büyükelçiliği nezdinde gerekli diplomatik girişim bugün yapılmıştır.
      Bu bağlamda Bakanlığımız ile Genelkurmay Başkanlığı arasındaki koordinasyon düzenli şekilde sürdürülmektedir."

MİLLİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.