Türk işadamı K.Irak'ta tutuklandı

Türk işadamı K.Irak'ta tutuklandı

Arkadaşı ile birlikte K. Irak'a giden işadamı Mehmet Eryılmaz ailesini arayarak "bizi kaçırdılar" dedi

Sakaryalı işadamı, 51 yaşındaki Mehmet Eryılmaz, İzmirli arkadaşı Nihat Atalar ile birlikte Kuzey Irak'ın Erbil kentinde tutuklandı. İşadamını Erbil'e çağıran Ayad A Khdhir isimli kişinin, daha sonra Adapazarı’ndaki evini arayarak “150 bin doları ödemezseniz, babanızı bırakmayacağız” dediği belirtildi.


Adapazarı’nda Orman Ürünleri Tarım Gıda İthalat İhracat firması bulunan Mehmet Eryılmaz 10 Haziran tarihinde İzmir’e gitti. İşadamı, arkadaşı Nihat Atalar ile birlikte 13 Haziran tarihinde Diyarbakır’a geçerek buradan uçakla Kuzey Irak'ın Zaho kentine geçti. Ancak 19 Haziran'da onun cep telefonundan Adapazarı'ndaki evini arayarak tutuklandığını bildirdi.

Bir daha eşinden haber alamayan 38 yaşındaki eşi Birsen Eryılmaz ve çocukları 18 yaşındaki Mehbir Eryılmaz ile 8 yaşındaki Sevda Merve Eryılmaz, mutlu bir haber beklemeye başladı. Ancak İzmirli arkadaşı Nihat Atalar ile birlikte Erbil'de tutuklandığı belirtilen Mehmet Eryılmaz'ın ailesini telefonla arayan Iraklı Ayad A Khdhir adlı kişi, aileden 150 bin dolar para istedi. Bu gelişmeler üzerine eşi Sakarya Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak yardım istedi. Valilik de durumu Dışişleri Bakanlığı'na iletti.

FİDYE İSTENİYOR

Eşi Erbil'de tutuklanan Birsen Eryılmaz, 10 Haziran'da eşinin İzmir'e gittiğini belirterek, “13 Haziran'da İzmirli arkadaşı Nihat Atalar ile birlikte Diyarbakır havaalından Zaho'ya uçmuşlar. 19 Haziran tarihinde beni cep telefondan aradı. ‘Bizi Kuzey Irak'ta tutukladılar’ dedi. Bir daha da kendisinden haber alamadım. Onlara Irak'ta Ayad A. Khdhir isimli bir kişi iş buluyordu. Bu şahıs, kendisine 150 bin dolarlık senet imzalatmış. Daha sonra bu kişi oğlumu aradı. ‘Bu parayı ödemezseniz, babanızı göremezsiniz’ demiş. Bizim bu parayı ödeyecek durumumuz yok. Merak içinde bekliyoruz. Devlet büyüklerimiz bize yardımcı olsun” dedi.

Hürriyet
 

Hakan TURHAN / DHA





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.