TÜRK ASKERİ KUZEY IRAK'TA

TÜRK ASKERİ KUZEY IRAK'TA

Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'ta Operasyon başlattı haberi dünya haber ajanslarınca flas haber olarak servise konuldu...

AP’nin ‘acil’ koduyla geçtiği haberde kimliklerinin açıklanmaması şartıyla konuşan iki üst düzey yetkili K.Irak’a yapılan baskının kapsamının limitli olduğunu ve bu atağın son haftalarda Türk liderlerinin bahsettiği büyük operasyonla ilgisi olmadığını belirtti.

AP’yi telefonla arayarak konuşan kıdemli yetkili şöyle konuştu: ‘Bu büyük bir saldırı değil. Bölgeye on binlerce asker girmedi’ AP ayrıca kendilerine telefonla bilgi veren yetkililerin Türk güçlerinin Kuzey Irak’ın neresinde operasyon yapıldığına dair bilgi vermediğini ayrıca operasyonun ne kadar süreceği konusunda da bilgi vermediğini belirtti.

Pentagon Türk askerinin K. Irak'ta olduğunu doğruladı. Beyaz Saray ise bölgedeki ABD askeri kaynaklarından Türk askerinin Irak sınırında bir aktivite içinde olmadığına dair bilgi alındığını açıkladı.

ANKA'nın haberine göre ise kara birlikleri, Irak sınırını geçtikten sonra PKK’nın olası kamplarına yönelik önce top atışları yapıyor, sonra bölgeyi temizledikten sonra oradan ayrılmayıp, yeni mevziler oluşturuyor.

Sınırlı operasyonun amacının PKK’yı bölgeden kovmak ve lojistik desteğini kesmeye yönelik olduğu bildirildi. PKK’dan temizlenen bölgeye konuşlanan askeri birliklerin tekrar bölgeden çıkmıyor. Bu nedenle PKK’nın hareketlerini kontrol altında tutan TSK 30 kilometre içerde temizlediği bölgeyi kontrol altında tutmayı hedefliyor.

Kuzey Irak’taki Amadiya yakınlarında bulunan Türk askerlerinin desteği ile yapılan sınır operasyonun kapsamı konusunda da ise çelişkili bilgiler geliyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.