Tunceli'de facia son anda önlendi

Tunceli'de facia son anda önlendi

Tunceli'de teröristlerce Tunceli-Erzincan karayoluna 5 ayrı yere yerleştirilen patlayıcılar, son anda imha edildi.

Tunceli’de, sabah saatlerinden itibaren çok sayıda helikopter ile Tunceli ile Ovacık ilçesi arasındaki Munzur vadisi ile Tunceli-Pülümür bağlantılı Erzincan yolunun geçtiği Kutuderesi vadisine güvenlik güçleri indirilerek operasyon başlatıldı. Devam eden operasyonlarda, zaman zaman sıcak temas sağlandığı belirtildi.

Tunceli-Erzincan karayolunun 10'uncu kilometresinde yapılan kontrollerde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilmiş ve uzaktan kumanda ile patlatılmak istenen 2 patlayıcı bulundu. Bomba uzmanlarının bölgeye gelmesi ile patlayıcılar kontrollü olarak imha edilip etkisiz hale getirildi. İmha sırasında patlayıcılar büyük bir görültü ve toz bulutu çıkarttı.

Tunceli Ovacık karayolunun 30'uncu kilometresinde de yapılan yol kontrolünde ise, 3 ayrı uzaktan kumandalı patlayıcı daha bulundu. Bu patlayıcılarda imha edilerek etkisiz hale getirilirken; Askeri yetkililer bulunan uzaktan kumandalı  bombaların hepsinin patlatılmaya hazır olduğunu ve büyük bir facianın önlendiğini söylediler.

GAZETECİLER ÜZERİNDEN GEÇTİ

Bu arada, Tunceli-Ovacık karayolunda bulunarak imha edilen bir patlayıcının üzerinden, ilçeye haber yapmak için giden ve aralarında DHA muhabiri Ferit Demir’in de bulunduğu gazetecileri taşıyan aracın geçtiği ortaya çıktı. Gazeteciler, daha sonra fark ettikleri uzaktan kumandalı patlayıcıyı görüntülemeyi başardı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri patlayıcıyı imha etti.

ÖNCE YOĞUN ATEŞ SONRA İMHA

Güvenlik güçleri karayolunda fark ettikleri uzaktan kumandalı patlayıcıları imha etmeden önce söz konusu bölgeleri havadan ve karadan yoğun bir ateş altına alarak, patlayıcıları uzaktan patlatacak olan PKK’lıların bölgeden uzaklaşmasını sağladı. Daha sonra yatlayıcılara yaklaşan bomba uzmanları bir faciaya neden olabilecek patlayıcıları imha ettiler.

(DHA)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.