Tunceli şehitlerine son görev

Tunceli şehitlerine son görev

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan 7 asker memleketlerinde toprağa veriliyor. Yaralı askerlerin tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan 7 asker memleketlerinde toprağa veriliyor.

Tunceli Pülümür'e bağlı, Munzur Dağı eteklerinde bulunan Kocatepe Köyü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kocatepe Jandarma Karakolu'na dün öğle saatlerinde nöbetçi askerlerin tanıdığı, çalıntı ciple gelen kimliği belirlenemeyen PKK'lı 2 teröristten biri karakol bahçesine girdikten sonra askerlerin üzerine el bombası attı. Araçta bulunan diğer terörist de cipten inerek askerleri otomatik tüfekle taradı. Bu sırada çevrede bulunan kayalar arasında gizlenmiş birkaç noktadan da askerlere teröristlerce ateş açıldı.

Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 3 asker şehit oldu, 11'i de yaralandı. Saldırının şokunu atlatan askerlerin karşı ateş açması üzerine teröristlerden 1'i öldürüldü, diğeri yaralı olarak kaçtı.

Saldırıda Eraslan Güngör (Amasya), Burhan Yalçın (Şırnak), Eyüp Yabangülü (Kayseri), Mustafa Aslan (Balıkesir), Emrah Kayadelen (Gaziantep), İlhan Sağlam (Erzurum), Erdem Erkaçtı (İzmir) isimli erler şehit oldu.Elazığ Askeri Hastanesi ile Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldıran 7 askerin tedavileri ise sürdürülüyor.

ŞEHİT AİLESİNİN EVİNE DÜŞEN ATEŞ EN ÇOK 19 YAŞINDAKİ EŞİNİ YAKTI

Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Kocatepe Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan askerlerden birisi olan 21 yaşındaki Amasyalı jandarma er Eraslan Güngör'ün Amasya'daki evine ateş düştü.

Amasya'nın Kecili köyünde yaşayan Yadigar ve Rıza Güngör isimli çiftçi ailenin 5 çocuğundan en büyüğü olan Eraslan Güngör (21), askere gitmeden 7 ay önce Yeter Güngör ile evlenerek dünya evine girdi. 1986/2 tertip olarak askere giden ve Tunceli'nin Pülümür ilçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yapan Eraslan Güngör, şehit olmadan bir önce ailesi ile telefonda görüşerek kendilerine mektup yolladığını belirtti.

Mektubu gelmeden önce şehit haberi gelen jandarma er Eraslan Güngör'ün evine düşen ateş en çok 19 yaşındaki eşi Yeter Güngör'ü yaktı. Acı haberi aldıktan sonra yıkılan genç kadın, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken, Ali, Abuzer, Kader ve Hacer Güngör kardeşler ise ağabeylerinin şehit eden PKK terör örgütüne lanet yağdırdılar. Kardeşinin ölümü haberini olduktan sonra yıkılan Hacer Güngör, "Kardeşim, senin bayrağın dikileli 2 sene olmuştu. Şimdi benim düğünümdü izine mi geldin kardeşim, izin desen izin değil, teskere desen tezkere değil bize sürpriz mi yapıyorsun kardeşim" diyerek ağıtlar yaktı.

Şehidin eşi Yeter Güngör, "Lanet olsun yezide" diye ağlayarak sinir krizleri geçirdi. Keçili köyüne giderek şehidin ailesine başsağlığı dileyen Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan, şehit için askeri tören düzenleneceğini ifade ederek, şehidin ailesine her türlü yardımın yapılacağını ifade etti.

''VATAN SAĞOLSUN, GERİDE 3 EVLADIM DAHA VAR''

 2 AY SONRA TERHİS OLUP EVLENECEKTİ

Hain saldırıda şehit düşen Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün evinde yas var. Eyüp Yabangülü'nün Sarıoğlan ilçesine bağlı Alamettin beldesindeki evinde toplanan yakınları, terör örgütüne tepki gösterirken, gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun şehit olması nedeniyle konuşmakta güçlük çeken baba Zeki Yabangülü, ''Acımız sonsuz'' dedi.

Gözyaşlarını tutamayarak sürekli ağlayan anne Hatice Yabangülü de nişanlı olan oğlunun terhisine 2 ay kaldığını ve dönüşünde düğün yapmaya hazırlandıklarını anlattı. Hatice Karaboğa, ''oğlumu askerden gelince nişanlısı Ayşe ile evlendirecektik. Kısmet değilmiş. Vatan sağolsun, geride 3 evladım daha var'' dedi. Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, yarın Kayseri'de düzenlenecek askeri törenden sonra doğum yeri olan Alamettin beldesinde toprağa verilecek

TERHİSİNE 4.5 AY KALA ŞEHİT OLDU

şehit olan erlerden İlhan Sağlam'ın ise terhisine 4.5 ay kaldığı öğrenildi. Sağlam'ın şehit olduğu haberi, yakınları tarafından uzun süres İsrafil ve Nispet Sağlam çiftinden gizlendi.
      PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda İlhan Sağlam'ın şehit olduğu haberi, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Atatürk Mahallesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Acı haberle yıkılan ailenin yakınları uzun bir süre bu haberi anne ve babasından gizledi. Elektrikçilik yapan, bekar İlhan Sağlam'la en son dün gece telefonla görüştüğünü belirten ağabeyi Mustafa Sağlam, “İlhan, ‘Sizleri çok özledim. İzmir'i çok özledim. Bir an önce askerliğim bitsin de geleyim’ dedi'' diye konuştuklarını anlattı.
      İsrafil ve Nispet Sağlam çiftinin beş çocuğundan en küçüğü olan 21 yaşındaki İlhan Sağlam'ın, ilkokul mezunu olduğu, askerden geldikten sonra kendisine ait bir elektrikçi dükkanı açmak istediği vurgulandı. Terhisine 4.5 ay kaldığı öğrenilen Sağlam'ın ölüm haberi anne ve babasından uzun süre gizlendi.
     
     KOMUTANLAR EVE GELİNCE AİLEYE SÖYLEDİ

      Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca ve Kemalpaşa Garnizon Komutanı Binbaşı Yahya Kazık da şehit askerin evine gelerek, ailenin acısına ortak oldu.
      Kardeşi İlhan Sağlam'ın şehit olduğunu babasından gizleyen ağabeyi Şahin Sağlam, “Komutanlar evin önüne gelince artık daha fazla saklayamadım. Kız kardeşim Lale yeni doğum yaptı kendisinden hala saklıyoruz, bu acıya nasıl dayanırız, bilemiyorum'' dedi.
      Aileye çocuklarının şehit olduğu haberi verilirken, bir sağlık ekibi de evde hazır bulunduruldu.
     
     RÜYASINDA GÖRDÜ

      Şehit er İlhan Sağlam'ın annesi Kısmet Sağlam, bir gece önce rüyasında köpeklerin güvercinlere saldırdığını belirterek, "güvercinleri kurtarmak için eline aldığını, köpeklere taş attığını, ancak taş attıkça köpeklerin daha çok saldırdığını, güvercinleri kurtaramadığını" söyledi.
      Şehit askerin ağabeyi Şahin Sağlam (35), kardeşinin asker fotoğrafını göstererek, en son bir akşam önce telefonda konuştuklarını, kendisine göreve gideceğini söylediğini kaydetti.
      Şehit erin yengesi Maynur Sağlam, “Kısa süre önce rüyamda, evimizin önüne komutan geldi, elinde Türk Bayrağı vardı. Bayrağın ucu yanıktı bana uzattı, ‘Ne oldu’ dedim, sesini çıkartmadı, bugün İlhan'ımın şehit haberi geldi. Üç kişiyi aynı anda askere gönderdik, birini şehit verdik. Gerekirse 10 tanesini göndeririz, Allah o canilerin belasını versin'' diye rüyasını ve duygularını anlattı.
      Kardeşinin şehit olduğunu öğrenen abla Mahberi Sağlam ise sinir krizi geçirdi. Ağıtlar yakan acılı abla Mahberi Sağlam, “İlhan’ı ak güvercin olarak gönderdik, kara güvercin olarak geldi. Onlar bir tane vurur, biz 10 tane göndeririz. Geldiğinde iş kuracaktı. Bizi kimseye muhtaç etmeyeceğini söylüyordu'' dedi.
      Şehit er İlhan Sağlam'ın en son dün (pazar) telefonla görüştüğü ailesine “Üzülmeyin burası güllük güneşlik, rahatım yerinde'' diye moral vermeye çalıştığı öğrenildi.


AA

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.