Tuncay Özilhan'ın acı günü

Tuncay Özilhan'ın acı günü

TÜSİAD eski başkanı ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden Tuncay Özilhan'ın annesi Türkan Özilhan, son yolculuğuna uğurlandı. Özilhan'ın cenaze töreni sanat, iş ve spor dünyasından tanınmış simaları bir araya getirdi.

Almanya'da geçirdiği kalp ameliyatının ardından hayatını kaybeden 1950'lı yılların başında temeli atılan Anadolu Grubu'nun iki kurucusundan biri olan İzzet Özilhan'ın eşi ve Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan'ın annesi Türkan Özilhan, son yolculuğuna uğurlandı. 81 yaşında hayata gözlerini yuman Özilhan için Üsküdar'da bulunan Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde bir tören düzenlendi. Törende spor ve iş dünyasından tanınmış çok sayıda isim bir araya geldi. Cenazeye Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Ömer Sabancı, Aydın Doğan, Yılmaz Ulusoy, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören, Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, sanat dünyasından Sezen Cumhur Önal, spor dünyasından FB Ülker basketbol takımından Mirsad Türkcan, İbrahim Kutluay, Ömer Onan ve Koç Aydın Örs'ün

yanı sıra Efes Pilsen'den ayrılan antrenör Oktay Mahmuti, çok sayıda seveni ve aile yakınları katıldı.

İzzet Özilhan, Tuncay Özilhan ve kız kardeşi Tülay Aksoy, taziye ziyaretlerini kabul etti. Özilhanlar'ın acı gününde yanında olan dostları başsağlığı dileklerinde bulunurken, ailenin çok üzgün olduğu gözlendi. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da aileye taziye ziyaretinde bulunduğu belirtildi.

Güler Sabancı, "Çok değerli bir insandı. Çok büyük üzüntü içindeyiz. Yoğun katılım olması ne kadar çok sevildiğini gösterir. Verilen değer böyle günlerde anlaşılır" dedi.

Vali Güler ve iş adamı Yılmaz Ulusoy da, çok üzüntülü olduklarını dile getirerek, aileye başsağlığında dileklerini sundu.

Aileye başsağlığı dileyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, yeni listede aday gösterilmemesiyle ilgili olarak, "Siyaseti bırakmak suç mu" diye esprili bir şekilde konuştu. Coşkun, "Sayın Erdoğan'a herhangi bir kırgınlığım yok. Bundan sonra aileme biraz daha vakit ayıracağım herhalde" diye konuştu.

Türkan Özilhan, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedildi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.