Tribünlerde İstiklal Marşımız

 Amatör sporların startı verildi ve gençlerimiz Türkiye sathında sevdikleri takımlarını alkışlamak onların yanında olmak için tribünlerdeki yerlerini almaktalar.

1’nci ve süper amatör liglerin cefakâr taraftarları mevcut imkânlarını kullanarak sporun tadı tuzu olmaya her sezon olduğu gibi devam etmekteler. Taraftarlar ve seyircilerin çoğunluğunu gençler oluşturmakta.

Ülkemizin içinde bulunduğu anarşik ortamda, bazı yöneticilerin ülkemiz üzerindeki oynanan oyunlarına seyirci kalıyorlar. Milli duyguların yasaklar ile önüne geçilmek isteniyor. Her gün doğudan gelen şehit haberleri ile içimizin yanmasına seyirci kalanlara en büyük cevaplar da seyircilerden gelmekte. Gençlerimizin tribünlerden söylemekte oldukları istiklal marşımızla birlikte şehitlerimizi anmak için bir dakikalık saygı duruşu ile birlik beraberlik ve Türkiye sevgisini haykırıyorlar. Bu gün hangi amatör maçımıza gitseniz bu duyguyu yaşamaktasınız. Sütlüce sahasında, Çeliktepe sahasında, Feriköy stadında ben bunları yaşamaktayım.

Son haftalarda hele Feriköy taraftarlarının hep bir ağızdan söyledikleri İstiklal Marşımızı dinleyenlerin tüyleri diken diken olmuştur. Bando ile bile böylesine mükemmel söylemek zordur. Ülkemiz her gün yeni bir maceracının tehdidiyle çalkalanırken ülkenin asıl sahipleri olan gençlerimiz en güzel cevapları vermektedir.

Kimileri oturdukları yerlerden yok efendim Türkiye birleşik devletler cumhuriyeti olsun, diyerek sözde yönetici dersi vermeye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Türk Milleti’ne bir armağandır. Sizlerin bulunduğunuz mevkilerden hizmet etmeniz gerekirken borazan başılık yapmanız kolay mı gelmektedir?

Eğer biz istediğimizi yaparız diyorsanız, gidin gençlerimizin istiklal marşını dinleyin dizlerinizin bağı çözülsün.

Bu Cumhuriyet asil Türk Milleti’ne ve onun evlatlarına armağandır.

Şehitler ölmez vatan bölünmez bunu böyle bilin beyler… 

Önceki ve Sonraki Yazılar