Topbaş'ın Venedik sevdası

Topbaş'ın Venedik sevdası

İstanbul yağmurlardan sularından dolayı Venedik gibi oldu, Başkan da Venedik'e gidiyor. Peki neden?

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan yağış kenti felç ederken, yaşanan trafik kazalarında bir kişi hayatını kaybetti. Şehirde uzun süredir beklenen yağışlara tedbirsiz yakalanıldığı için kentte sabah işe gidenler yollarda zorluk çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş ise 10 Haziran tarihinde başlayacak Venedik Bienali'ne katılmak  üzere İtalya'ya gitti. Giderken de olanların farkında değilmiş gibi yağmura "teşekkür" etti.

Lufthansa Havayolları'na ait uçakla Frankfurt üzerinden Venedik'e  geçecek olan Topbaş, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı  açıklamada, Venedik Bienali'nin dünya çapında ses getiren önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Bienalde Türk pavyonu bulunduğunu ve davet edildiğini belirten Topbaş,  İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle bu tip yerleri  takip etmek ve yansımalarını İstanbul'a getirmek durumunda olduklarını  ifade etti. Topbaş, “Biz de bienaller yapıyoruz. Dünya ile kültür  sanatla da kucaklaşıyoruz” dedi.

İstanbul'daki son yağışla ilgili soruları da cevaplandıran Topbaş, şöyle  konuştu:

“Yağmurlar güzel, inşallah devam edecek. Vatandaşımız da zaten  tasarrufa devam ediyor. Anadolu Yakası'ndaki 2,5 saatlik yağış  metrekareye yaklaşık olarak 35 kilogram yağış verdi. Bu güzel bir haber.  Bir taraftan da suyu tasarruflu kullanma konusunda vatandaşımız  bilinçlendi. Ben İstanbul halkına teşekkür ediyorum.”



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.