Topbaş: Kış ve baharı göremedik

Topbaş: Kış ve baharı göremedik

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul'da bu yıl yüzyılın en büyük kuraklığının yaşandığını belirterek, Kış ayını görmedik, ilkbaharı göremedik. Su tasarrufunu başardığımızda İstanbul'un su problemi kalmayacak'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''C40 Büyük Kentler İklim Zirvesi''ne katılmak üzere New York'a gitti. Atatürk Havalimanı'nda hareketinden önce gazetecilere açıklama yapan Topbaş, zirvede ''küresel ısınma'' ve ''iklim değişikliği'' gibi konuların ele alınacağını söyledi.

Topbaş, toplantının 2005 yılında Londra'da yapılan birinci zirvenin devamı niteliğinde olacağını belirterek, şöyle konuştu: ''Bilindiği üzere dünyada bir ekolojik problem var. Bir kıyametten bahsediliyor. İstanbul'da bu yıl yüzyılın en büyük kuraklığını yaşamaktayız. Kış ayını görmedik, ilkbaharı göremedik... Bizim de önlem olarak çeşitli çalışmalarımız var orada katılımcılarla görüşeceğiz fikirlerimizi sunacağız onların fikirlerinden faydalanacağız.''

İstanbul'u susuz bırakmayacaklarını da ifade eden Topbaş, ''İstanbul halkına çok teşekkür ediyorum. Uyarılarımızı titizlikle dikkate aldılar. 200 bin metre küp su tasarrufu sağladık. Yüzde 25 (525 bin metre küp) su tasarrufunu başardığımızda İstanbul'un su problemi kalmayacak'' diye konuştu. Kadir Topbaş, daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla New York'a hareket etti.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.