Tırnak yiyen evde kalıyor

Tırnak yiyen evde kalıyor

Evlilik danışma merkezi istatistiklerine göre kimler eş bulmakta güçlük çekiyor?

"Evlilik Danışma Merkezleri" evlenmek isteyenlerin uğrak yeri oldu. Başvuranların yüzde 72'si kadınlardan oluşuyor. Tırnak yiyen, yemek seçen ve kültürel değerlere önem vermeyenler eş bulmakta zorluk çekiyor.Hiç evlenmemiş, evlenip de ayrılmış ya da eşini kaybetmiş insanlar, artık evlilik merkezlerinde kendilerine uygun eş arıyor.

İstanbul'da 5 yıldır hizmet veren Tutku Evlilik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde 90 çift bu yolla hayatını birleştirdi. Yıllık üyelik bedelinin 250 YTL olduğu merkezde üyeler, hazırlanan formlarda, tırnak yeme alışkanlığının olup olmadığına, sevmediği yemek türüne, karşı tarafa tahammül durumuna kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş soruları cevaplamak zorunda.

KADIN ÜYELER ÇOĞUNLUKTA


Merkezde aktif olarak 784 üye bulunuyor. Üyelerinin yüzde 58'inin üniversite mezunu olduğu bu kişiler, sosyal hizmet uzmanı ve psikolog eşliğinde kendilerine uygun en iyi eşi arıyor. Üyelerin yüzde 72'sini kadınların oluşturduğunu söyleyen Tutku Evlilik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Başkanı Fikri Deveci, "Erkekler genç ve güzel bir kadınla, kadınlar da ekonomik açıdan zengin erkekle evlenmek istiyor. Abartılı beklentiler insanları zora sokar. Kişiler eğer makul beklentiler içerisinde olursa en kısa sürede evlendirebiliyoruz" dedi.

YAŞLILAR DA RAĞBET EDİYOR

Deveci, özellikle yaşlı kişilerin çok büyük bir istekle kendilerine geldiğini anlattı. 72 yaşındaki Faik Dıraz da kendine uygun eş arayan üyeler arasında yer alıyor. 40 yıl boyunca müzisyen olarak hayatını sürdürdüğünü söyleyen Dıraz, sağlıklı olduğunu, dünyanın her yerine kendisiyle seyahat edebilecek birini bulmak istediğini söyledi.

Bugün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.