Tirajın yüzde 40'ına sahip olacak

Tirajın yüzde 40'ına sahip olacak

Doğan'ın Vatan'ı alması durumunda Türkiye'de yayımlanan ulusal gazetelerin tiraj açısından yüzde 40'ı Doğan Grubu'na ait olacak.

Sabah Gazetesi'nden ayrılan bir grup gazeteci tarafından 2002 yılında kurulan ve 'bağımsız gazetecilik' sloganıyla yola çıkan Vatan Gazetesi satılıyor. Zafer Mutlu, Güngör Mengi, Tayfun Devecioğlu ve Okay Gönensin gibi uzun yıllardır Dinç Bilgin'le çalışan ve yönetim kadrosunda yer alan ekibin kurduğu Vatan Gazetesi'ni Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Gazetecilik satın alıyor.

DERGİLER SATIŞ DIŞI

Dün İMKB'ye bir açıklama gönderen Doğan Gazetecilik A.Ş., Kemer Yayıncılık ile Kemer Yayıncılık'ın sermayesine iştirak ettiği ve Vatan Gazetesi'nin isim, imtiyaz hakkına sahip olan Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. hisselerinin devri için görüşmelere başlandığını bildirdi. Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik şirketi, Zafer Mutlu'ya ait. Vatan gazetesi 4 Eylül 2002'de yayın hayatına başladı.

İki grup arasında satış anlaşması yapılırsa Vatan'a ait dergiler satış dışında tutulacak. Vatan Dergi Grubu bünyesinde Boxer, Madame Figaro, Tekborsa ve Instyle dergileri bulunuyor.

TİRAJIN % 40'INA SAHİP OLACAK

Doğan'ın Vatan'ı alması durumunda Türkiye'de yayımlanan ulusal gazetelerin tiraj açısından yüzde 40'ı bu gruba ait olacak. Doğan Gazetecilik ve Hürriyet Gazetecilik bünyesinde 7 gazete yayımlanıyor. Bu gazetelerin 18-24 Haziran tarihleri arasındaki toplam tirajı 1 milyon 791 bin 928. Vatan da bu sayıya eklendiğinde tiraj 2 milyon 5740'a ulaşıyor. Aynı tarihlerde Türkiye'de satılan ulusal gazetelerin toplam tirajı ise 5 milyon 617 bin 37.

“Rekabet Kurumu tekele 'evet' demez”

SATIŞ görüşmelerini değerlendiren Rekabet Kurumu eski Başkanı Mustafa Parlak, şunları kaydetti: “Doğan Medya Grubu'nu televizyon ve gazete olarak ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bu alanda bir yoğunlaşma var mı diye, reklam payını da hesap ediyoruz.Yoğunlaşma var mı diye bakmak için sağlıklı veriler lazım. Rekabet Kurulu'nun da bu sağlıklı verileri elde edecek kapasitesi var. Kimsenin endişesi olmasın. Böyle bir satın alma olursa, Rekabet Kurumu, o verileri değerlendirir. Toplamda elde ettiği pay hesaplanır. Pazar payı, ağırlık hesabı var. Sonuca göre yoğunlaşma oluştuğu görülürse izin verilmez, Rekabet Kurulu buna 'evet' demez.”

Doğan gazeteleri

Hürriyet

Milliyet

Posta

Radikal

Fanatik

Referans

Turkish Daily News



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.