TİM: Taraf olarak müdahiliz

TİM: Taraf olarak müdahiliz

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, THY çalışanlarının greve 'evet' demesinin Türkiye açısından doğru bir karar olmadığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, THY çalışanlarının greve 'evet' demesinin Türkiye açısından doğru bir karar olmadığını söyledi. Satıcı, "Grevin olmaması için hukuki yollar ne ise, bu grevin ertelenmesi de söz konusu olursa biz taraf olarak da konuya müdahil oluruz'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Oğuz Satıcı, greve evet çıkmasının beklenmedik bir sonuç olduğuna işaret etti. Satıcı, ''Oylama öncesinde de verdiğimiz mesaj, bu konunun sadece THY'de çalışan 11 bin 500 kişiyi değil. Türkiye'de üretim ve ihracat konusunda çalışan milyonlarca insanı, işçisinden, emeklisinden, girişimcisine kadar birçok arkadaşı ilgilendirdiğini söylemiştik. Ve THY çalışanlarının sağduyu ile Türkiye adına doğru karar vereceğini umut ediyorduk. Ama bu karar çok açıkça söylemek gerekirse Türkiye açısından doğru bir karar olmadı'' şeklinde konuştu.

''THY BİZİM İÇİN ALTERNATİFSİZ"

''Türkiye'nin temelinde bugün ki bulunduğu noktada hiç ihtiyacı olmayan bir durum'' diyen Satıcı, THY'nin Türk üreticisi ve ihracatçısının hem ürünlerini dünyaya hava kargo yoluyla taşınması, diğer taraftan da ihtiyacı olan hammaddeyi, aramalını tedarik etmesi konusunda önemli ve alternatifsiz bir kanal olduğunu vurguladı. Oğuz Satıcı şunları kaydetti; "Diğer birçok konuda alternatif yaratabiliriz. Piyasadaki boşlukları diğer oyuncular doldurabilir. Ama konuda kısa ve orta vadede bu boşluğun dolması imkansız. Biz oylama öncesinde de Hava-İş'e de çeşitli kanallar yoluyla hem Türk-İş' hem de bazı aracılar yoluyla mesajlarımız gönderdik. THY ile bir sorununuz varsa bunu oturalım, biz de tarafız bu işi, sizin lehinize da adım atarak çözelim dedik. Bu mümkün olmadı. Bu noktadan sonra da aynı yerdeyiz.''

Kesinlikle grevin olmaması gerektiğini söyleyen Satıcı, bununla ilgili Hava-İş için de THY içinde orta yol bulmak açısından tavırlarını koyacaklarını ifade etti. Satıcı, TİM'in daha önce de başka can alıcı sektörlerde üretici ve ihracatçılar adına tavrını koyduğunu hatırlatarak, ''Grevin olmaması için hukuki yollar ne ise, bu grevin ertelenmesi de söz konusu olursa biz taraf olarak konuya müdahil oluruz. Çok açıkça söylüyorum. Bu konunun direk tarafıyız."

patronlardünyası


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.