Teslim olan bombacının itirafları

Teslim olan bombacının itirafları

Ankara'daki bombalı eyleme yönelik tepkiler sürerken, Konya'da yakalanan Serhat Taysi adlı bombacı, PKK'lı eylem timlerinin nasıl yetiştirildiğini anlattı. İşte çarpıcı itiraflar:

TOLGA ŞARDAN'ın haberi

Konya'da polise teslim olan Serhat Taysi anlattı: Özel kuvvetler eğitimi iki aşamalı. 1. aşama acemi birliği, 2. aşama 9 aylık sabotaj, suikast ve operasyon eğitimi. Kamptan Suriye-Irak sınırına, oradan da Türkiye'ye geldim. 20 kilo C4 patlayıcı getirdim.

Ankara'da altı kişinin ölümüne, 121 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı eyleme yönelik tepkiler sürerken, Konya'da yakalanan Serhat Taysi adlı bombacı, PKK'lı eylem timlerinin nasıl yetiştirildiğini gözler önüne serdi.
Konya, Antalya ve Isparta'da bombalı eylemler yapmak amacıyla gelen ve nisan ayında Konya'da polis karakoluna giderek teslim olan Taysi, 24 sayfalık ifadesinde aldığı bomba eğitimini özetle şöyle anlattı:


A4 eğitimi aldım
Sabotaj eğitiminde klasik yöntemler kullanılıyor, en basit sistem gösterilmektedir. Genelde, anahtar sistemli, basmalı-çekmeli, tuzaklı patlayıcı eğitimi veriliyor. C4 ve A4 tipi patlayıcılarla eğitim aldık.
Özel kuvvetler eğitimi iki aşamalıdır. Birinci aşama acemi birliği, ikinci aşama 9 aylık sabotaj, suikast ve operasyon eğitimidir. Eğitimi tamamlayanlara başarılı oldukları konulara göre yönlendirme yapılıyor.

Yeni bombalar üretiliyor
Sabotaj biriminin başında Enver Hoca kod adlı 40-45 yaşlarında elektronik düzenekli patlayıcı maddeler konusunda çok uzman bir örgüt mensubu vardı. Devamlı yeni buluşlarla değişik düzenekler hazırlama kapasitesine sahipti. Aynı düzenekle 4 ayrı bombayı, istediği zaman diliminde ayrı ayrı patlatabilen, pilin gücüne göre patlama sayısını artırabilen düzenek yaptı.
Ayrıca ellerinde telsizden farklı bir elektronik aletle 3 km mesafeye kadar ormanlık alanda bile patlatma düzeneği hazırlıyordu.

Maket uçak getirecekler
Helikopterlere, sabit ve hareketli hedeflere karşı maket uçaklarla eylem gerçekleştirmeyi planlıyorlardı. Ellerinde maket uçak yoktu, ancak getirtmek için çalışıyorlardı. Bu maket uçakları temin etmiş olabilirler.
Her taburda mutlaka patlayıcı madde var. Genellikle TNT, C4 ve A4 türü plastik patlayıcılar. Özel kuvvetler eğitimi almış bir kişi gideceği yere 25-30 kg patlayıcıyı alıp eylem amaçlı götürür. Ben de Türkiye'ye geçeceğim sırada 20 kilo C4 götürdüm.
HPG kampından önce Suriye - Irak sınırına, oradan da Türkiye sınırına geldik. Burada örgütün sınır geçişlerini sağlayan grubu vardı. Bende 20 kg. C4 patlayıcı, kalaşnikof silah, 5 şarjör, 150 mermi, 2 el bombası ve 3 bin euro para vardı.

Sabotaj ve suikast talimatı
Özellikle son süreçte genelgede sabotaj ve suikast türü eylemlere ağırlık verilmesi gerektiği örgütün üst düzey komutanlarınca bizlere söylenmekteydi. Patlayıcıları eylem yapacak örgüt mensupları kendi yanlarında taşıyabileceği miktarda sınırdan geçirmektedir. Ya da önceden Türkiye'ye geçmiş ve yanında patlayıcılar bulunan kişilerle irtibata geçirilerek temin edilir.
Öcalan'ın zehirlendiği iddiaları ile Kuzey Irak'a operasyonların gündeme gelmesi ve çatışmaların son zamanlarda artması eylem kararı almamda etkili oldu. Eylem yerleri olarak daha önceden keşif amaçlı olarak gezdiğim Konya, Denizli, Aydın, Antalya, Isparta, Burdur ve İstanbul'u düşündüm.



Milliyet

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.