Teröre hayır

Teröre hayır

Şırnak'ta 20 bin kişi dün 'Kahpe terör çek elini yakamızdan' sloganlarıyla yürürken, 1 yarbay, 1 binbaşı ve 1 er mayın patlamasında şehit düştü

Şırnak'ta 20 bin kişi dün 'Kahpe terör çek elini yakamızdan' sloganlarıyla yürürken, 1 yarbay, 1 binbaşı ve 1 er mayın patlamasında şehit düştü ..

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 'Güvenlik Bölgesi' ilan edilen 3 il arasında yer alan Şırnak'ta dün, vatandaşlar teröre karşı yürüdü. Türkiye, terörü lanetleyip şehitlerini uğurlarken Şırnak'tan dün akşam gelen acı haberle sarsıldı. Güçlükonak'ta bir yarbay, bir binbaşı ve bir er şehit oldu. Saldırıda 4 asker de yaralandı. Operasyonların tüm hızıyla sürdüğü Şırnak'ta, Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Teröre Lanet ve Telin Mitingi'ne şehit ve gazi yakınları ile vatandaşların yanı sıra aralarında Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz ile kamu çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayrakları ile toplanan kalabalık, PKK aleyhine sloganlar atarak yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Mitingde, 10'ar metre genişliğinde 120 ve 40 metre uzunluğunda iki Türk bayrağı açıldı. Mitingde, "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şırnak teröre mezar olacak", "Kahpe terör çek elini yakamızdan" şeklinde pankartlar dikkat çekti. Mitingde konuşan Şırnak Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Güngör, "Şırnak olarak sadece bizim 350 şehidimiz ve 487 gazimiz var. Yine de vatanın bir çakıl taşını PKK'ya vermeyiz" dedi.

ŞEHİT YARBAY'IN SON YILIYDI

PKK dün gece Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde uzaktan kumandalı mayın tuzağı ile içerisinde rütbeli subayların da bulunduğu askeri aracı hedef aldı. Akyüzü bölgesinde teröristler yol kenarına yerleştirdikleri patlayıcı destekli mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve bir er şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Manisalı ve 4 yaşında bir kız çocuğu sahibi Gülova'nın Şırnak'taki mecburi hizmetinin son bir yılında bulunduğu öğrenildi. Şehit Yarbay'ın Celal Bayar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan eşi Asena Gülova ise Foça'da aldığı acılı haberin ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de mayın patlaması sonucu bir er yaralandı.

sabah




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.