Terör bölemez ve yıkamaz

Terör bölemez ve yıkamaz

Geçtiğimiz Salı patlamanın 6 kişinin can verdiği Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda, patlama nedeniyle oluşan hasarın giderilmesinin ardından bugün büyük tören düzenlendi.

Yenilenen Anafartalar Çarşısı'nın açılış töreni bir miting havasında gerçekleşti. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde terör eylemlerini kınadılar. Trafiğe kapatılan Anafartalar Caddesi'ni dolduran vatandaşlar ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' şeklinde sloganlar attılar.

Törene katılan vatandaşlar üzerinde ''Hepimiz Türküz'', ''Yılmadık, yılmayacağız, yıldıramazsınız'', ''Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazlar'' yazılı pankart ve dövizler taşıdılar. Bazı iş yerlerinin penceresinden Türk Bayraklarının yanı sıra çarşıdaki yenileme çalışmasına destek verenlere teşekkür dileklerini ileten bez afişler asıldığı gözlendi. Ayrıca, üzerinde ''Kahrolsun PKK'', ''Teröre lanet olsun'' afişleri de dikkati çekti.









Yaklaşık 100 kişinin yaralandığı ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından bir hafta geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi Anafartalar Çarşısı'nın kısa sürede eski haline getirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralıları Ulus Meydanı'na, Anafartalar esnafına destek vermeye çağırdı. Ulus Meydanı sabah saatlerinde, ellerinde Türk bayrağı taşıyan binlerce insanının akınına uğradı. Saldırının ardından ulaşıma kapatılan caddeler açılırken, bariyerler de polis tarafından kaldırıldı. Çarşı'daki dükkanların camlarına Türk bayraklarının yanı sıra "yıkılmadık ayaktayız" pankartları asıldı.







SLOGANLAR ATILDI

Ulus Meydanı'ndaki törene Devlet Bakanları Beşir Atalay, Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanı sıra iktidar ve muhalefet milletvekilleri de katıldı. Törenin açılışında konuşan Gökçek, teröre karşı iktidar ve muhalefetin el ele verdiğini belirterek, şunları söyledi :

"Milleti bölmek amacıyla Kürt, Türk, Çerkez diyenler var. Can vermeye hazır olduğumuzu beyan edeceğiz. Bugün burada birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde gösteriyoruz. İktidar, muhalefet burada teke tek yürekleri atıyor. Teröristler düşünsün, anarşiye karşı iktidar ve muhalefetle yek vücuttur.Esnafımıza destek olalım. Alışveriş yapalım, moral verelim."

Dükkanlarını onarımdan geçiren Anafartalar Çarşısı esnafının zararları devlet tarafından karşılandı.




ANAFARTALAR ESNAFINA "VERGİ" MÜJDESİ 

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Çarşı'da zarar gören işyerlerinin vitrin ve camlarının değiştiğini, ancak bazı ayakkabı, düğme, saatçi dükkanlarının ciddi zarar gördüğünü söyledi. Gelir İdaresi Başkanlığı, ATO'dan gelecek raporda yer alacak zararın boyutlarına göre esnafın vergi borcunu erteleyecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, bombalı saldırıda yerle bir olan Anafartalar Çarşısı yeniden hizmete açıldı. Çarşı'nın kırılan camları, zarar gören vitrinleri onarıldı. ATO Başkanı Sinan Aygün, çarşı içinde yer alan bazı dükkanların zararlarının ise ciddi boyutta olduğunu söyledi. Aygün, ANKA'ya yaptığı açıklamada özellikle bazı ayakkabı, düğme ve saat dükkanlarında hasarın büyük olduğunu kaydederek, Oda üyesi esnafın zararına ilişkin eksper raporunu beklediklerini bildirdi. Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri de, ATO'dan gelecek rapora göre, esnafın vergilerinin "mücbir sebep" kapsamında erteleneceğini bildirdi. Yetkililer, önümüzdeki aylarda, KDV ve stopaj vergilerinin ödeneğini anımsatarak, "Bu vergilerde bir erteleme söz konusu olacak" değerlendirmesini yaptı.

Törene Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Zafer Çağlayan, Anafartalar Çarşısı ve Çevresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi ile vatandaşlar katıldı.

Devlet Bakanı Atalay, yaptığı konuşmada, bugünkü toplantının değerinin çok büyük olduğunu belirterek, ''Burada bir acı yaşadık ama biz o acıyı birliğe, beraberliğe dönüştürüyoruz. Bugünkü toplantının anlamı bu'' dedi. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Atalay, ''Hızlı bir şekilde Anafartalar Çarşısını yeniledik. Başbakanımızın talimatıyla burayı eski haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanına, sabrı için de esnafımıza teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

-''BİR VE BÜTÜN OLACAĞIZ''-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Türk Milleti'nin terör olayları karşısında yılgınlığa düşmeyeceğine belirterek, ''Bu millet 6 değil, 6 milyon şehit vermeye hazır'' dedi.

Vatandaşlara, birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösterdikleri için teşekkür eden Gökçek, ''Bu milleti bölebilmek maksadıyla gelen çok insan var ama biz, bir ve bütün olacağız. Bu bayrakların altında olduğumuzu bir sefer daha beyan edeceğiz'' diye konuştu. Gökçek, teröristlerin yaptıklarına karşı ülkenin iktidarı ve muhalefetiyle tek vücut olduğunu dile getirerek, Ankaralılardan çarşıda alışveriş yaparak esnafa destek vermesini istedi.

-AYGÜN VE ÇAĞLAYAN-

ATO Başkanı Sinan Aygün de patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, ''Bugün burada 6 can alan şerefsiz terörist, gelsin bu meydanı görsün. Bugün burada tarihi bir gün yaşanıyor'' dedi. ASO Başkanı Çağlayan ise ''Bu tür şeyler, 70 milyonluk Türk Milleti'nin cesaretini kırmaya yetmez'' dedi. Çağlayan daha sonra kalabalığa, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan attırdı.

Konuşmaların ardından Atalay, Babacan, Çiçek, Gökçek, Aygün ve Çağlayan, yenilenen çarşının açılışını yaptılar. Bakan Atalay, törenin ardından çarşı esnafını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve alışveriş yaptı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.