Tayfun Kahyaoğlu sahte belge düzenlemiş

Tayfun Kahyaoğlu sahte belge düzenlemiş

Şişli Belediyesi’nde skandallar bitmek bilmiyor. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu kaçak yapılan bir inşaatı ört pas etmek için yıkım yapılan bir başka yerin fotoğrafını kaçak inşaatı yıkmış gibi resmi evraka eklemiş.

SKANDALLAR ARDARDA GELECEK

Şişli’de yaşanan ve önümüzdeki günlerde de yayınlayacağımız Şişli tarihinde görülmemiş garip olayları ihbar ve şikâyet için gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin Şişli Kaymakamı Salih Işık’ı makamında ziyaret ederek ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şişli’nin göbeğinde kaçak otel inşaatın yapılmasından, yıkım kararı olan bir inşaatın mahallenin yolunu kapatmasına ve belediye de etkili, yetkili kişilerin yeşil alan ilan edilen yerleri büyük rantlarla birilerine peşkeş çekmesine varana kadar skandallarla dolu rantları tüm Şişlili ile paylaşacağız.

KAYMAKAM DAHİ ŞAŞIRDI

Kaymakam Salih Işık ile sohbet eden Tekin yaşanan olayları belge ve bilgileriyle paylaşmasının ardından Işık; ‘Bu olaylar İç İşleri Bakanlığı’nı ilgilendiren olaylar olduğunu, ben resmi yazı ile belediyeden gerekli evrakları talep ederim. Sonrasında da Cumhuriyet Savcılarının işlem yapabilmesi içinde İç İşleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesi gereken konulardır’ dedi. Bunun için de gerekli işlemlerin yapılması için girişimde bulunulacak.  

TAYFUN KAHYAOĞLU’NUN MÜDAHALESİ

BİR BAŞKA SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI

Bu olaylardan bir tanesi de; Ayazağa Mahallesi’nde 2B arazisi üzerine yapılan, geçtiğimiz günlerde de haberini yaptığımız kaçak inşaatla ilgili şikâyeti konuşurken görülmemiş bir olay ortaya çıktı.

Gazete olarak Şişli Belediyesi’ne yaptığımız ihbar ve şikâyet üzerine Şişli Belediyesi’nde yaşanan bir skandalı ortaya çıkartmak üzere iken Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu’nun müdahalesi ile olayın seyri değişmişti.

Kaçak inşaata Şişli Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Osman Aslan bizim iddiamızı doğrulayan, 775 sayılı kanuna göre işlem yapılacaktır diye resmi yazı yazmıştı.

Bu yazı ile ve de gazete olarak daha inşaat halindeyken yapmış olduğumuz bu şikâyet ile tüm zabıta personeli ve Ayazağa’dan sorumlu başkan yardımcısı soruşturma geçirecek ve hapis cezasına kadar gidecek bir sürece girilmişti. Fakat; Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül adına Tayfun Kahyaoğlu’nun ikinci bir cevabi yazı ile olayın seyri değiştirilmeye çalışıldı.

SAHTE FOTOĞRAFLA RESMİ YAZI

Gazete olarak ısrarlı takibimiz sonucunda ve yapmış olduğumuz çekim ve elde ettiğimiz bilgi ve belgelerle Şişli Kaymakamlığı’na suç duyusunda bulunmuştuk. Kaymakamlığın yaptığı yazışmaya belediyeden cevap gecikmedi. Verilen cevapta ise 775 sayılı kanuna göre işlem yapılmış gibi başka bir kaçak yerin yıkımının çekilmiş resimlerini kaymakamlığa resmi yazıyla bildirildi. Ama kaçak yerin yıkılmadığı tarafımızdan ispatlı.

STATİK İNCELEME YAPILMASI TALEBİMİZ VAR

Belediyeye yaptığımız ikinci bir şikâyetteki statik inceleme yapılmasına dair talebimize cevabın bir türlü gelmemesi de işin vahim boyutlara gittiğinin göstergesi oldu. Ayrıca da tüm bu yazışmalarımıza rağmen belediye yetkililerinin ihmali olan belediye personeline bir soruşturma açmaması ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaması da ayrı bir suç teşkil ediyor. Tüm bu çabaların gerçeklerin üstünü örtme ve skandalları ortadan kaldırma çalışması olarak yorumlanıyor.

GAZETEYE VERİLEN CEVAP İLE

KAYMAKAMLIĞA VERİLEN CEVAPTA FARKLI

Kaymakamlığa verilen cevap ile gazetemize verilen cevabın farklı olması da bu olayın ne kadar vahim olduğunun göstergesidir.

Gazetemize gelen cevapta; mevcut binaya çıkma yapıldığı ve onun da yıkıldığı iddia ediliyor. Kaldı ki, bizim resimlediğimiz belge inşaatın yeni yapıldığının göstergesi. Üstelik belediyeye şikâyet ederken ek olarak resmi iliştirmemize rağmen Tayfun Kahyaoğlu’nun vermiş olduğu cevabın dahi aleni olarak suç teşkil ettiği, buna rağmen böyle bir cevabın verilmesinin arkasında yaşanan olayların vahametini ortaya koyduğunu ifade ediliyor.

Bu işin ise İç İşleri Bakanlığı’nın vereceği soruşturma izniyle Cumhuriyet Savcıları tarafından çözülebileceğe benziyor. 

HABERİN BELGELERİ
https://www.sisligazetesi.com.tr/guncel/ayazagada-2b-arazisine-yapilan-kacak-insaat-icin-sisli-belediyesine-dava-aciliyor-h21394.html

BİNANIN YENİ YAPILDIĞININ BELGESİ



GÖSTERMELİK BİRİNCİ YIKIM


GÖSTERMELİK İKİNCİ YIKIM



TEKNİK BAŞKAN YARDIMCISININ İDDİAMIZI TEYYİD EDEN RESMİ YAZISI


BAŞKAN YARDIMICISI TAYFUN KAHYAOĞLU'NUN SAHTE BELGESİ 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.