Tarım Sektöründe Süt Sağma Makinelerinin Önemi

Tarım Sektöründe Süt Sağma Makinelerinin Önemi

Tarım Sektöründe Süt Sağma Makinelerinin Önemi

Dünya üzerindeki tüm teknolojik gelişmelerin ortaya çıkış amacında yatan fikir kolaylaştırıcılıktır. İnsan hayatını kolaylaştırmak için ortaya çıkan teknolojik ilerleme ile birçok alanda insan gücüne duyulan ihtiyaç azalmaya başlamıştır. Tarım sektöründeki makineleşme süreci hem üreticiyi hem de ürünü doğrudan etkilemiştir. Genel olarak tarım sektöründe, alt birimi olarak hayvancılık sektöründe meydana gelen teknolojik gelişmeler, mevcut durumu daha iyi bir hale getirmek içindir.

 

 

Süt sağma makineleri modelleri ve işlevi olarak hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahiptir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için kullanıma uygun bir sistemle üretilen süt sağma makineleri hayvancılık sektörüne yeni bir soluk getirmiştir. Hayvancılık sektörü için süt sağma makinelerinin neden önemli olduğu şu şekilde açıklanabilir;

            -Ürünün Kalitesi: Elle süt sağma işleminden elde edilen ürünün kalitesi ile sağma makinesiyle elde edilen ürünün kalitesi aynı değildir. Üreticimiz elle sağma işlemi yaparken bilinçli ya da bilinçsiz olarak hijyen kurallarına uymayabilir. Bu durum elde edilen süt ürünü için sakınca teşkil eder. Bunun yanı sıra sağılan sütün çürümesi durumuna karşı süt sağma makinesiyle sağılan ürünün havayla temas etmeden direkt süt toplama işlemi çürüme yaşanmadan gerçekleşir.

            -Hayvanda Oluşan Tahribat: Elle süt sağım işlemi sırasında kullanılan kontrolsüz güç, sağılan hayvanın memesinin zedelenmesine sebep olur. Bu durum sağım esnasında sağılan hayvanın huzursuz olmasına yol açar. Sağılırken canı yanan hayvan sütünü de indirmez. Bu şekilde hem hayvan hem de elde edilecek ürün zarara uğramış olur.

            -Zaman: Sağma işlemi elle yapıldığında zaman açısından üreticiye vakit kaybına sebep olur. Elle sağım yapan üretici sağma işlemini daha geç bitirir ve hijyen açısından sıkıntılar vardır. Süt sağma makinesi ile sağım işlemi daha kısa sürer ve hijyen açısından daha sağlıklıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum