Tanklar istasyonda bekliyor

Tanklar istasyonda bekliyor

Operasyon bölgelerine gönderilmek üzere bekletilen tankların çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı

Şırnak'ın Besta Dağı Dereler bölgesi, Güçlükonak, Uludere ilçeleri, Tunceli Nazimiye ilçesi Diyarbakır Lice kırsalı ve Hakkari-Şırnak ile Irak sınırındaki üçgen bölgelerinde aralıksız olarak operasyonlar sürüyor.

Operasyonlara katılmak için Batman'da çok sayıda tank operasyon bölgelerine gönderilmek üzere tren garında bekletilirken, istasyon çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Batman tren garında çok sayıda tank, istasyonda bekletiliyor. Tankların bulunduğu istasyon çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınmış durumda. Tren garına giderek çekim ve haber yapmak isteyen gazetecilere ise istasyonda bulunan askerler sert bir şekilde tepki göstererek, çekim yapılmasına izin vermedi. Çekim yapılmaması için çevre binaların üzerinde de askerler ve özel timler konuşlandırıldı. İstasyonda bulunan trenlerin ise hangi operasyon bölgesine gideceği hakkında ise bilgi alınamazken, Kuzey Irak’a yönelik yapılması düşünülen olası operasyon için bekletildiği ifade ediliyor.

Hakkari Şemdinli ilçe kırsalında da operasyon sürerken, Şırnak Hakkari ve Irak sınır bölgesindeki sınır hattında konuşlanan Mehmetçik, PKK’nın geçiş noktalarını kapatarak engellediği kaydedildi.

1 PKK’LI TESLİM OLDU

Diyarbakır Lice kırsalı ve Kulp-Bingöl Genç üçgeninde başlayan operasyonlar sürerken, terör örgütünden kaçan 1 kişinin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Öte yandan Tunceli'nin Nizamiye ilçe kırsalında da geniş çaplı operasyon sürerken terör gurupları ile şu ana kadar her hangi bir temasın sağlanmadığı belirtildi.

HATAY’DA DA OPERASYON

Bir haftadan bu yana Hatay’ın Amanos Dağları'nda Operasyona çıkan Mehmetçik, PKK’ya yönelik operasyonunu genişleterek sürdürüyor. Özellikle Dörtyol ve Erzin kırsalına yönelik askeri birlikler tarafından kapsamlı bir operasyon başlatıldı. İki gündür devam eden operasyon çerçevesinde Erzin, Dörtyol ve İskenderun ilçelerinden ve Akçay Jandarma Komutanlığı'ndan binlerce askerin operasyona katıldığı öğrenildi. Hava destekli süren operasyonda şu ana kadar harhangi bir çatışmanın yaşanmadığı belirtilirken, Amanos Dağları'na askeri sevkiyatın sürdüğü öğrenildi.

ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.