Talatpaşa Köprüsü'nün yıkımı başladı

Talatpaşa Köprüsü'nün yıkımı başladı

Eski Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü'nün yıkımına gece saat 24.00'da başlandı. Yıkım çalışması öncesinde D-100 Karayolu'nda şeritlerin daraltılması sonucu trafik durma noktasına geldi.

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) aldığı karar gereğince, PERPA önündeki Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç ulaşımını sağlayan Talatpaşa Köprüsü'nün yıkım çalışmaları, bu gece yarısından itibaren başladı. Saat 00.00'da başlayan ve yeniden inşa edilecek olan köprünün yıkım çalışması öncesinde, D-100 Karayolu'nun bazı kısımlarında araç trafiği 2 şeride düşürüldü. Şeritlerin daraltılması sonucu trafik durma noktasına gelirken, yol üzerinde uzun araç kuyruğu oluştu. 

ÇALIŞMALAR 1 AY SÜRECEK 

Köprü ayaklarının D-100 Karayolundaki otoyol trafiğinde daraltmaya yol açtığı gerekçesi başlanan yıkım çalışmasının, yaklaşık 1 ay süreceği öğrenildi. Çalışma sonunda ise 1. Çevre Yolu 3 şeritten 4 şeride çıkacak. Yıkım ve köprü çalışmaları, araç trafiğini etkilememesi için gece 00.00 ile 06.00 saatleri arasında yapılacak. D-100 Karayolu'nun bu kesiminde araç geçişleri, gece şeritler daraltılarak ve kontrollü olarak verilecek. Çalışmaların gündüz saatlerinde durdurulacağı, trafiğin de çalışmalardan önceki şeklinde akacağı duyuruldu. 

ALTERNATİF YOLLAR 

Çalışmalar sırasında araç sürücüleri Dereyolu Köprüsü'ne alternatif olarak, D-100 Okmeydanı-Keskingil Caddesi Altgeçidi ve D-100 Çağlayan -Gürsel Mahallesi Altgeçidini kullanabilecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.