Talabani -Barzani Ankara’yı uyardı!

Talabani -Barzani Ankara’yı uyardı!

Irak Devlet Başkanı Talabani ile bölgesel Kürt yönetimi başkanı Barzani, Türkiye’nin olası bir sınırötesi harekatının, tüm Irak’a yapılmış sayılacağı mesajını verdi ve ekledi:

Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin Başkanı Mesut Barzani Salaheddin kentindeki karargahında Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir araya geldi. Türk askerinin sınırı geçtiğine dair haberlerin oluşturduğu gerginliğin ardından, son bir hafta içerisinde ikincisi düzenlenen güvenlik zirvesine Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve bölgesel yönetimin Başkanı Mesut Barzani, Cumhurbaşkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani, bölgesel hükümetin Başbakanı Neçirvan Barzani ve iki partinin üst düzey yetkilileri katıldı. Görüşmede; sınır ötesi operasyon ihtimali, terör örgütü PKK ve Kerkük konusunun görüşüldüğü öğrenildi.

Barzani, Türkiye’nin olası operasyonunun, sadece Kürt bölgesine değil, Irak’ın bağımsızlığına ve egemenliğine karşı bir saldırı olacağını savundu.

Barzani, “Türkiye bizim de PKK ile savaşmamızı istiyor ama biz sorunun barışçı yollarla çözülmesini istiyoruz” dedi.

Talabani de, “Irak hiçbir dış müdahaleyi kabul etmez ve kendi egemenliğini korumak için elinden gelen her şeyi yapacaktır” ifadesini kullandı.

Basın toplantısından önce Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesi, Türk topçusunun bombardımanı nedeniyle bazı Kürt köylerinin boşaltıldığını iddia etmişti. Kürtlerin, Türk ordusunu durdurması için ABD’li yetkililerden destek istedikleri de iddia edilmişti.

 
 
HABER7
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.