Murat Botanlıoğlu

Murat Botanlıoğlu

SURİYELİ DİLENCİLERİMİZ EKSİKTİ

 
SURİYELİ DİLENCİLERİMİZ EKSİKTİ..

 
Suriyeden savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen ve kampların dışında yaşayan Suriyelilerin bir bölümü en yoğun belirli yerleri mesken tutarak geçimlerini dilenerek sağlamaya çalışıyorlar.

Tabiki muhtaç ve ihtiyacı olanlara yardımcı olmak sevaptır..ancaak…Israrcı tavırlarıyla para vermek istemeyenleri çekiştirerek, rahatsız ederek, duygu sömürüsü yaparak çocuklarını öne atıyor. Sadaka vermeyincede  saatlerce başında bekliyorlar.. Şişli’de bu Suriyeli dilencilerden  nasibini almış bir ilçe oldu. Ailecek  Açık hava’ da bir Cafe’de oturupta  bir çay kahve içmeye yeltendiysen vay haline bir anda ortaya çıkarak başlıyorlar taciz etmeye..parayı almadan da gitmiyorlar.
Başından savmak için  üç, beş kuruş verdiysen o daha’da beter.. hemen  gidenin
yerine diğeri geliyor. Esnaf ve vatandaşlar bunlardan şikayetçi olsalar da hiç bir yetkiliye ulaşılamıyor.. Belediyelerin asli görevlerinden biride bu dilencileri toplamak değimlidir? ama bunlarla baş etmek kolay değil..zira  zabıta birimleri yakalayıp Emniyete teslim ediyor ancak her hangi bir yaptırımda bulunamadığı için bu dilenciler tekrar bölgelerine dönüp dilenmeye ve insanları rahatsız etmeye devam ediyor..
Yetkililere sorduğumuzda  aldığımız cevap  ise  biz ne yapalım; ne pasaportları var ne de kimlikleri, haklarında işlem yapmak mümkün değil, bunu onlar’da biliyor  bildikleri içinde her yeri işgal ediyorlar onlarda haklılar. Yetkililerin bir an önce önlem alması gereken bir konu bu çünkü eski dilencilerimizi  arar hale geldik..benden söylemesi..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.