Süpürmeye geldiler

Süpürmeye geldiler

Bergama'nın eylemci köylüleri, bugün de CHP önüne gelerek, Genel Başkan Deniz Baykal ve parti yönetiminin istifası için süpürgeli eylem yaptılar.

CHP Genel Merkezi önü renkli bir eyleme sahne oldu. Her zamanki gibi üst tarafları çıplak olan ve 'Baykal İstifa' sloganları atan köylüler, önce genel merkez önünü süpürdü, sonra kırmızı kart gösterdi.

Özellikle çevre konularında yaptıkları eylemle tanınan Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Kabazlı köyünün eylemci sakinleri, CHP Lideri Baykal ve yönetimi istifaya çağırdı. Kabazlı köyü muhtarı ve Asteriks olarak tanınan Oktay Konyar, önce köylülerine CHP önünü süpürmelerini söyledi.

CHP Genel Merkezi önünü sabunlu suyla süpüren köylüler, 'Baykal'ı ve yönetimi süpürüyoruz' dediler. Konyar, daha sonra yaptığı açıklamada, sırtındaki ilaçlama aleti ile CHP'yi ilaçladığını ve CHP'nin temizlendiğini söyledi. Bir ara sivil bir polisin genel merkez önünden ayrılmasını söylemesi üzerine Konyar, demokratik hakkını kullandığını belirterek, açıklamasına devam etti.

Köylerindeki çöplükten ve CHP'deki Baykal'dan kurtulmak istediklerini belirten Konyar, köylerinin yıllardır CHP'den başka hiçbir partiye oy vermediğini, ancak ne Baykal'ın ne de CHP'li belediyenin köylerindeki çöp sorununa çare olmadığını söyledi.

70 yaşında olduğunu söyleyen bir köylü kadın da, her zaman CHP'ye oy verdiğini ve vermeye devam edeceğini ancak Baykal'ı istemediklerini söyledi. Çevredeki 7 köyün çöpünün köylerine döküldüğünü belirten bir başka kadın da, CHP'nin 'bitmesini' istemediklerini, CHP'nin her seçimde daha kötüye gittiğini ve bu yüzden Baykal'ın istifa etmesini istediklerini söyledi.

Tek sıra halinde dizilerek, ellerindeki kırmızı kartları ve süpürgeleri genel merkez binasına doğru kaldıran köylüler, daha sonra Anıtkabir'e gitmek üzere otobüslerine binerek genel merkez önünden ayrıldılar.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.