Süpermoto Şampiyonası

Süpermoto Şampiyonası

Süpermoto Şampiyonası

Süpermoto Şampiyonası

Türkiye'de ilk kez Uşak Supermoto pistinde düzenlenecek olan BMU Supermoto Avrupa  Şampiyonası ve Türkiye Supermoto Şampiyonası rövanş yarışları sona erdi. Beş farklı kategoride 40 genç sporcunun yer aldığı turnuva, iki gün boyunca yarış tutkunları tarafından ilgiyle izlendi. Yarışlar, daha önce Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın odak noktası olan Uşak Supermoto pistinde, Türkiye'nin dört bir yanından  yarışmacılar ve Balkan ülkelerinden temsilciler ile yapılıyor. Zorlu parkurda 5 farklı kategoride 40 bisikletçi kıyasıya mücadele ederken, 300 metresi off-road olmak üzere 1620 metre uzunluğundaki zorlu parkurda halka göz alıcı anlar yaşattı. tsyd.org

 

BMU Supermotard Avrupa  Şampiyonası'nda temsilcilerimiz üç farklı kategoride liderliği ele geçirdi. Açık kategoride Adem Işık birinci, 85cc'de Egehan Çalhan, S3'te Ares Stefan Bengic birinci oldu. 65cc içeriğinde ise Romen temsilcisi Iovita Mark masada birinciliği elde etti. Türkiye Süpermoto Şampiyonası 2. ayak yarışlarında açık kategoride Ares Stefan Bengic 65cc'de Ahmet Berkay Sarıay, 85cc'de Egehan Çalhan, 50cc'de Poyraz Bor ve 50cc'de Eymen Çalhan birinci oldu. Halka açık olan yarışlarda dereceye giren sporculara  Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Milletvekili Uşak  İsmail Güneş ve beraberindekiler ödüllerini takdim etti.

 

Supermoto, geleneksel motor yarışlarından farklı olarak motor yarışları ile yol yarışlarını birleştiren bir yarışıdır, parkur kısa ve virajlıdır, hızı 160 km/s'den azdır, viraj alma tekniği farklıdır ve tamamen kişinin yeteneğine bağlıdır. motor performansından ziyade sürücü önemlidir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.