Süper Ekspres'e büyük ilgi

Süper Ekspres'e büyük ilgi

Bandırma ile İzmir arasında beş ay önce beş yolcuyla ilk seferine başlayan 6 Eylül Süper Ekspresi'nde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Bandırma ile İzmir arasında beş ay önce beş yolcuyla ilk seferine başlayan 6 Eylül Süper Ekspresi'nde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Trenle aynı zamanda başlayan uçak seferleri ise yeterli ilgiyi görmediği için yaklaşık 45 gün sonra durdurulmuştu. 6 Eylül Ekspresi'ne güvenlik sebebiyle dört vagondan fazla takılamadığı için ek sefer çalışmaları yapılıyor.




Yaklaşık üç yıl kapalı kaldıktan sonra 51 milyon YTL'lik yenileme çalışmalarının ardından 372 kilometre uzunluğundaki Bandırma-İzmir arasında tren seferleri 21 Şubat'ta yeniden başlamıştı. Bandırma'dan İstanbul'a hareket eden deniz otobüsüyle bağlantılı çalışan 6 Eylül Süper Ekspresi'nin yolcu sayısının beş ayda tam doluluk oranını yakalanmasıyla ek sefer çalışmalarına başlandı. Balıkesir-İstanbul arasını feribot bağlantısı ile 3 saat 45 dakikaya düşüren ekspres İstanbul-İzmir arasındaki seyahatlere önemli bir alternatif getirdi. Ekspres ayrıca İstanbul-İzmir arasını da feribot bağlantısıyla 6 saat 53 dakikaya düşürdü. Seferlere olan yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden TCDD Balıkesir Gar Müdürü Nevzat Ayaz, "İlk haftalarda yolcu sayısı gerçekten çok azdı. Bazı günler 30-40 kişiyle gidip geldi. Vatandaşlarımız trenimizi tanımaya başladıkça ilgileri de arttı. Şu anda yüzde 100'lük doluluk oranı yakaladık. Buna istinaden genel müdürlüğümüz ek sefer yönünde değerlendirme yapıyor. Güvenlik sebebiyle vagon sayısının arttırılması uygun değil." dedi.

 

TCDD'nin mevcut hatları yenileme programı kapsamında 372 kilometrelik Bandırma-İzmir parkurunda 2004 yılında başlatılan çalışmalar çerçevesinde 101 kilometre yol yenilenirken 271 kilometre yolda bakım ve tamir, 40 kilometrelik de koruma kuşatması yapılmıştı. Ayrıca trafik yoğunluğu olan 64 hemzemin geçit korumalı hale getirilirken yoğunluk olmayan 140 hemzemin geçit kapatılmıştı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.