SPK: Dalgayı hafif zararla atlattık

SPK: Dalgayı hafif zararla atlattık

SPK Başkanı Erol, piyasalarda yaşanan dalgalanmayı Türkiye’nin hafif zararla atlattığını belirterek, yabancı sermaye çıkışının sadece 295 milyon dolar olduğunu söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Turan Erol, Türkiye’nin yaşanan dalgalanmayı hafif zararla atlattığını söyledi. NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan Erol, “Önceki dalgalanmalarda gelişmekte olan ülkeler çok kayıp verirken bu sefer öyle olmadı. Gelişmekte olan ülkeler büyüme potansiyelinin iyi olması nedeniyle çok etkilenmedi. Türkiye gibi ülkelerde dalgalanmanın hafif zararla atlatıldığını görüyoruz” dedi.

Yaşanan dalgalanmada borsanın sıcak para söylemi üzerine kurulmadığının görüldüğünü kaydeden Erol şunları söyledi: “Yaşanan dalgalanmaya rağmen, Türkiye sermaye piyasasından yabancı çıkışı 295 milyon dolar civarında oldu. Bu toplam sermaye piyasasının binde 6’sı oranında bir rakam oluşturuyor. Tahmin edilenin çok çok altında bir rakam. Bu, yabancı yatırımcının sıcak para olmadığının göstergesi açısından olumlu bir rakam.”


Erol, dünyada sorunlu mortgage kredilerine bağlı zararın 50 ila 200 milyar dolar arasında tahmin edildiğini söyledi.

Dalgalanmaya rağmen reel sektörün borçluluk oranının en düşük seviyede olduğuna dikkat çeken Erol, sermaye piyasalarında ‘krizvari’ bir değerlendirme yapmanın yanlış olduğunu söyledi.

Türkiye’de henüz hedge fonların çok aktif olmadığını belirten Erol, hedge fonlarla ilgili gereken düzenlemelerin yapıldığını ve Türkiye’de bir risk olmadığını da sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.