Son Dakika Ankara

Son Dakika Ankara

Son Dakika Ankara

 

Büyük Kahramanmaraş depreminin ardından uzmanlar ülkenin farklı noktalarına yönelik fay hattı inceleme sürecini tamamladı. Türkiye deprem arasında haritasında yenilenen diri fay hatları olduğu ifade edildi. Uzmanların açıkladığı ve vatandaşları korkuya sürükleyen bu diri fay hatları Ankara'nın batısında yer alıyor. İsmi Kuvertenler fayı olarak adlandırılıyor. İsteyen vatandaş sorgulamasını yaşadığı bölgeye yönelik yapabiliyor.

 

Türkiye'deki diri fay hatlarının bulunduğu bölgenin merkezi noktası olarak Ankara Bölgesi Batı kesimi gündeme getirildi. Türkiye diri fay hatları haritası maden tetkik arama genel müdürlüğü tarafından açıklandı. Ankara'ya oldukça yakın bir konumda Kuvertenler adı verilen bir fay olduğu tespit edildi.

 

Detaylı İnceleme Tamamlandı!

 

Uzmanların daha ilginç olan açıklaması ise bu diri fayın 5 ili ve 110 ilçeye etkileyebilir oluşuydu. 5,5 üzerinde büyük depremler üretebilecek kapasitede olduğu anlaşıldı. Hem Ankara'da hem de İstanbul'da riskli bölgelerde sıralandı.

 

Türkiye diri fay haritası güncellendi. Hava fotoğrafı ve uydu görüntüleri ile detaylı bir arazi çalışması tam yapıldı. Deprem potansiyeli yüksek alanlar ölçekli özel baskılar ile paylaşıldı.

 

Türkiye'de En Çok ve En Az Riskli Bölgeler Nerelerdir?

 

Uzmanların özellikle son günlerde “İstanbul depremi yaklaştı” sözleri bu bölgede ek bir inceleme süreci başlatmayı gerektirdi. Bu inceleme sırasında 1.derecede riskli bölgelerin de haritası oluşturuldu. Özellikle listede Marmara ve Ege Bölgesi yer alıyordu. 2.derecede riskli bölgeler arasında Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer alıyor. 3. derece riskli bölgeler arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer alıyor. Buraya Ankara'da dahil ediliyor. Ayrıca en az riskli bölgeler içerisinde de yer aldığı biliniyor. En az riskli olanlar: Rize, Artvin, Sinop, Trabzon, Ankara, Aksaray, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Kırklareli en az riskli bölge olarak ifade ediliyor. Son dakika Ankara haberleri için tıklayınız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.