Son 70 yılın en şiddetli sel felaketi

Son 70 yılın en şiddetli sel felaketi

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlı beldesi ve Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Kınalıçam köyü mevkiinde dün gece yaşanan sağanak yağmur sonrasında son 70 yılın en şiddetli sel afeti yaşanıyor.

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlı beldesi ve Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Kınalıçam köyü mevkiinde dün gece yaşanan sağanak yağmur sonrasında son 70 yılın en şiddetli sel afeti yaşanırken, bir çok evi su bastı, ekili araziler sular altında kaldı, köprüler, elektrik direkleri, yollar tahrip oldu.

Erzurum ve ilçelerinde yağan yağmurla birlikte eriyen kar sularının da çay ve nehirlere karışması üzerine bölgede sel taşkınları oluştu. Sel baskınları Erzurum'un 9 ilçesinde büyük maddi zarara yol açtı. Vatandaşlar zararları için yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Sel'in en fazla zarara yol açtığı Pehlivanlı beldesinde ise vatandaşlar su altında kalan arazileri için kara, kara düşündü.

Bir vatandaş ise sular içerisinde kalan evinin içerisinden Atatürk resimlerini kurtarmak için, can tehlikesine aldırış etmedi. Sel sularını aşarak evine giren vatandaş, Atatürk resimlerini ve dede yadigarı dediği tüfeğini kurtardı.

Öte yandan sel afeti nedeniyle ulaşıma kapanan Erzurum - Artvin Karayolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

İHA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.