Sokağı satan Sarıgül’den bir skandal daha

Sokağı satan Sarıgül’den bir skandal daha

Şişli’de Lala Şahin Caddesi’ni bir inşaat firmasına meclisten aldığı kararla satan Mustafa Sarıgül’ün bu sefer de Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde de Çevre Pazarı Sokağı’na kaçak inşaat yapan bir firmanın işgal etmesine göz yumarak izin vermesine tepki bü

Mahallelinin kaçak ihbarlarına rağmen göz yumulan inşaata gelen tepkiler yüzünden zoraki yapı tadil tutanağı düzenlenmesine rağmen inşaatın bitirilmesine göz yuman Şişli Belediyesi bu inşaatın Çevre Pazarı Sokağı’nı işgal etmesine göz yumması hem kanuni olarak hem de suç teşkil ediyor hem de mahallelinin tüm şikâyetlerine duyarsız kalması pes dedirtti.

BU SOKAKTA RANTA KURBAN MI EDİLDİ?

Halide Edip Adıvar Mahallesi’ne giden Mustafa Sarıgül’e mahalle halkının tepki göstermesi üzerine Sarıgül İmar Müdürü’nü çağırarak ‘Yarın bu binayı yıkıyorsunuz. O yolu da açıyorsunuz’ talimatından iki yıl geçmesine rağmen ne bina yıkıldı ne de yol açıldı. Üstelik inşaat tamamen bitti ve satılık tabelası bile asıldı. Kanunen suç teşkil eden bu durum karşısında inşaatı yapanlar ve göz yumanlar hakkında hapis cezası olmasına rağmen bırakın cezayı tam tersi mahallenin sokağını dahi işgal edebilmesinin altında rant olduğunun iddiaları konuşulmaya başlandı.

YIKACAK FİRMA BULAMAMIŞLAR

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan’ın yıkım kararı bulunan kaçak inşaatı yıkmak için firma bulamadıklarını söylemesi de rant kokusunun bir başka boyutunu ortaya koyması dikkatlerden kaçmadı. Bina daha inşaat halindeyken tutulan tutanaklardan sonra inşaatın devam etmesine göz yummaları ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaları zorunlu iken dahi bunların hiçbirinin yapılmamasıyla kanuni olarak suç işleyebilecek kadar hassas bir konu olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamış olunması da rant kuşkularını daha da artırıyor.

BELEDİYE; GİDİN KENDİNİZ MÜDAHALE EDİN

Halkın tepkisi üzerine Halide Edip Adıvar Mahallesi’ne giremeyen Sarıgül’ün Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Sezgin, Zabıta Müdürü Adem Molla ve Fen İşleri Müdürü Zeki Ateş’in mahalleyi ziyaret esnasında sarf ettikleri sözler de dudak uçuklatacak nitelikte. Heyetin mahalleliye ifadeleri; Kolaysa gidin kendiniz müdahale edin’ demeleri rantın nereden, kimden ve nasıl geldiğini bariz bir şekilde ortaya koyuyor.

LAĞIMDAN  ÇIKAN FARELER VE PİS KOKULAR SOKAĞI SARDI

Kaçak inşaat yapan firma mahallelinin yolunu işgal etmek için yaklaşık 300 kamyon toprağı değişik yöntemlerle alarak yolu açarak inşaatın önünü açarak sokağın tamamen kullanılamaz hale getirmesi üzerine tepkiler iyice büyüdü. İnşaat firmasının sokağın toprağını alması üzerine sokağın tüm lağım boruları yolun ortasına çıkıyor. Bu borulardan çıkan koku ve fareler de sokağı ve mahalleyi sarıyor. Mahalle sakinleri yakında mahalle de sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacak. Şişli’nin göbeğinden bizim bu yaşadıklarımızı duyup bize yardım edecek bir devlet görevlisi arıyoruz diye tepki gösteriyorlar. Sokağın yanı başında dev gökdelenlerin olmasına rağmen yanı başlarında bu yaşanan olaylara müdahale edilmemesine mahalleliden tepkiler artarak büyüyor.


İNŞAAT FİRMASI MAHALLELİDEN PARA İSTEDİ

İnşaat firmasının sokağın toprağını almasıyla ortada kalan lağım borularının mahalleli tarafından rahatsız olmasına tepki göstermesi üzerine inşaat firması mahalle sakinlerinden para verirseniz hallederiz diyerek alay etmelerinin altında da ciddi bir özgüvenin olması dikkat çekici.  

SARIGÜL’E  İSYAN BÜYÜYOR

Emsalleri altı kat olan sokakta bu inşaatın 12 kat çıkabilmesi bir yana sokağımızı da kapatması rağmen Mustafa Sarıgül’ün buna hiçbir şey yapmaması o kadar resmi şikayete etmelerine mahallelinin imza toplayıp resmi olarak müracaatlarına rağmen duyarsız kalması olayın vahametini ortaya koyuyor.

BİZ YANDIK İSTANBULLU YANMASIN

Sarıgül tüm bunlara rağmen İstanbulluya çıkıp ben Şişli Modeli bir belediyecilik yapacağım diyor. Biz de televizyonlardan izlerken gülüyoruz. Bizim durumumuza rağmen hiçbir şey olmamış gibi bunları söylemesi ve kimsenin de sesimizi duyurmamasına karşı bir anlam veremiyoruz. Biz yandık bari başkaları yanmasın diye tepki gösterdiler. 


SARIGÜL DAHA ÖNCEDE BİR SOKAĞI SATMIŞTI

Mustafa Sarıgül’ün bu yaptığı uygulama ilk değil. Daha öncede Fariköy’de bulunan elli yıllık Lala Şahin Caddesi’ni de bir yine bir inşat firmasına resmen meclisten aldığı bir kararla satmıştı. Böyle bir uygulamanın da tarihte bir ilk olduğu ifade ediliyor.


EYÜP BİRGÜN’DE GÜL SOKAĞINI İŞGAL ETMİŞTİ

Ayrıca buna benzer de birçok uygulamanın olduğu belirtiliyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün bu yaptığı uygulamadan örnek alan herkesin Belediye Başkan Yardımcısı olarak bildiği ama meclis üyesi olan Eyüp Birgün’de kendi inşaatı için yine Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde Gül Sokağı’nı işgal etmişti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.