Sivas’ta 2 çocuğu kene ısırdı

Sivas’ta 2 çocuğu kene ısırdı

Sivas’ta yaşayan 4 yaşındaki Abdulsamet Kırmacı ve İmranlı ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki Zelal Karaton kene ısırması nedeniyle hastaneye başvurdu. Çocukların kafasında bulunan keneler doktorlar tarafından çıkarıldı.

Halife YALÇINKAYA'nın haberi

Çiçekli mahallesinde yaşayan Ayşe-Mehmet Kırmacı çiftinin 4 çocuğundan biri olan Abdulsamet Kırmacı evlerinin önünde bulunan boş alana oynamak için gitti. Bir müddet sonra eve gelen küçük çocuğunu kucağına alarak başını okşayan annesi Ayşe Kırmacı başında yabancı bir cisim farketti. Oğlunun başındakinin kene olduğunu anlayarak paniğe kapılan Ayşe Kırmacı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Burada tedavi altına alınan küçük çocuğun kafasında bulunan kene doktorlar tarafından cımbızla çıkartıldı.

İmranlı İlçesi’ne bağlı Yaylacık köyünde yaşayan Derya-Temur Karaton çiftinin iki çocuğundan biri olan Zelal Karaton dün eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu’na gitti. Okul çıkışında eve gelen küçük kız annesi Derya Karaton’un yanına gelerek kulağında bir acı olduğunu söyledi. Kızının kulağına baktığı anda keneyi gören Derya Karaton çocuğunu alarak İmranlı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine sevk edilen küçük kızın kulağındaki kene doktorlar tarafından cımbızla çıkarıldı. Evlerine gönderilen iki çocuğun bir hafta sonra tekrar kontrol için hastaneye geleceği öğrenildi.



Hürriyet

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.