Şişli’ye futbolcu fabrikası Neydi…  Ne olacaktı!  Ne oldu?

Şişli’ye futbolcu fabrikası Neydi… Ne olacaktı! Ne oldu?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 2011 yılının Temmuz Ayı’nda Türk Futbolu için önemli bir projeye imza atmak istedi. Tüm spor otoritelerinin ve kamuoyunun tanınmış isimleri bir araya gelerek görkemli bir temel atma töreni yapıldı. Bu görkemli töre

 O günleri hatırlatmak için projenin basında yer alan haberlerini hatırlatmak isterim.

Bu fabrika futbolcu 'imal' edecek

Şişli Belediyesi'nin geleceğin yıldız futbolcularını yetiştireceği Futbolcu Fabrikası projesi, temel atma töreniyle hayata geçti. Geçtiğimiz günlerde vefat eden futbol dünyasının duayen ismi Coşkun Özarı'nın isminin verildiği spor kompleksinin temelini Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Coşkun Özarı'nın oğlu Murat Özarı birlikte attılar. Fabrikada 7-14 yaş arası yetenekli çocuklar tespit edilerek profesyonel spor eğitmenleri gözetiminde futbolun temel konularında eğitim alacaklar.


Futbolda Geleceğin Yıldızları İçin 

Ajax - Şişli İşbirliği Yapıldı

Mustafa Sarıgül başkanlığında Ajax Amsterdam Arena Stadı'nı gezen heyet, stadı ve etrafındaki altyapı sahalarını inceledi. Stat ile ilgili Ajax Amsterdam Arena Stadı CEO'su H.J.Henk Markerinz'den bilgi alındı. Markerinz, stadlarında ilk defa bir belediye başkanını ağırladıklarını vurgulayarak, Şişli'de uygulanacak Futbolcu Fabrikası Tesisleri için gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi.



FABRİKANIN BACASI TÜTMÜYOR

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin içersinde bulunan toprak saha ilçe takımlarının kullandığı önemli bir tesis olarak sporumuza hizmet vermekteydi. 

GERÇEKTEN SPORCU FABRİKASIYDI

Akşamları ışıklandırılarak amatör spor kulüplerinin futbol takımları dönüşümlü olarak haftanın yedi günü buradan faydalanıyorlardı. Ayrıca semtin gençleri, komşu ilçelerin gençleri boş zamanlarında buraya gelerek spor yapabiliyorduı. Sonra burası Şişli Belediyesi tarafından düzenlendi ve gençler çok daha sağlıklı spor yapabiliyorlardı. Tabi okulun talebeleri ve sınıflar arası turnuvalar da oynanıyordu.



ŞİŞLİ BELEDİYESİ DEVREYE GİRDİ

Şişli Belediyesi hedefi  büyüterek bu sahayı stadyum gibi düzenlemek, Türk Sporu’nun hizmetine sokmak için aramızdan ayrılan milli futbolcumuz Galatasaray’ın efsanesi ve milli takımlarımızda teknik direktörlük yapmış olan Coşkun Özarı’nın adının verildiği Futbol okulu yapılmak üzere temel atma töreni düzenledi. 

PROTOKOL TAM KADRO HAZIR BULUNDU

Futbol federasyonumuzun o zamanki başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve amatör sporun başkan ve üyelerinin hazır olduğu törende çok sayıda spor kulübü yöneticileri, sporcular ve vatandaş da katıldı.

NEREDEN NEREYE GELDİK

20 Temmuz 2011 günü coşkuyla bu tesisin temeli atıldı. Mustafa Sarıgül en kısa zamanda bu tesisin Türk Futbolu’na yıldız sporcular kazandıracağını söyleyerek  düğmeye basmıştı. 

ŞİMDİ KİMSE KULLANAMIYOR

Şimdi toprak saha olarak gençlere hizmet veren ve binlerce gencimize ev sahipliği yapan bu tesis hizmet veremiyor. 

Temel atılmasının ardından  heyecan ve çoşkunun  yerini , şimdi üzüntü ve merak aldı. Ne okulun sporcuları ne de semtin spor kulüpleri buraya gelebiliyor.

GEÇMİŞTE DAHA İYİYDİK

Şişli geçmiş dönemlerde Türk Futboluna değerli sporcuları kazandıran ilçelerimizden biriydi. Birinci Türkiye Liği’nde oynayan Feriköy Spor, 2’nci Ligde oynamış olan Nişantaşı Spor ve Taksim Spor vardı. Bunun yanında Şişli’yi Türkiye 3’ncü liglerinde temsil etme başarısı gösteren Ayazağa Spor ile Mecidiyeköy Spor kulüpleri neden bu başarılarını devam ettiremiyorlar?

Geçmişten bu güne ne değişti? Bu başarısızlıklar neden?  

ŞİŞLİ’NİN POTANSİYELİ VAR

Şişlinin sporcu potansiyeli  ve  bilgisi bu liglerde oynamaya yeterlidir. Eksik olan bir şey varsa bu da tesislerin yetersizliğinden, ilgisizlikten ve samimiyetsizlikten gelmektedir. Eğer Şişlimizde yeterli tesis olsa gençlerimiz spora daha yatkın olarak yeteneklerini çok üst liglerde göstereceklerdir. Madem ki her tesis bir fabrika olabiliyorsa bu fabrikaların dumanı tütmelidir.

GELELİM EN ACI TABLOYA

Bu fabrikanın temelleri atılırken yapılan proje ile sonrasında uygulama çok değişti. O zamanlar ortada bir engelde yoktu. Gerçi şimdilerde iyiki engeller çıkmış diyoruz. Yoksa orası da her zamanki gibi yine birilerine peşkeş çekilmiş olacaktı. Birilerine yap işlet modeli ile  birilerinin ticarethanesi yapacaktı.   Başkanın ilçedeki spor kulüplerine ticaret yapıyorlar dediği gibi.

İlahi adalet öyle bir tecelli etti ki; Şişli Belediyesini inşaat halindeki binası da o akibetten nasibini aldı.

Gerçi allem edip kallem edip belediye binası kurtarılır ama o sporcu gençlerin ve Şişli’nin spor kulüpleri yine kaderlerine terk edilecek.

Dursun Çaltı’nın dediği gibi Türkiye’nin en sevilen başkanı bence de olamaz. 

Eğer Şişli’den adaylığını koyarsa ki bence koyacak. İşte o zaman benim ne kadar haklı olduğumu başkan da ona gaz verenler de görecek.

Bütün bu olanlardan sonra başkan rahat uyuyabiliyor mu? 

Uyuyorsa da geceleri rüya görüp görmediğini çok merak ediyorum. 

Ben başkanı yıllardır tanırım. 

Verebileceği cevabı tahmin edebiliyorum. 

Ama başkanda biliyor ki hayat boş konuşmalardan  değil tekerrürden ibarettir. Dalan örneğinde olduğu gibi

Siyasetçiler daha iyi konuşabilmek için aynaya bakarak çalışırlarmış. Bir de geçmişe bakmalarını tavsiye ederim.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.