Şişli’ye ait olmayan Sarıgül’ün okul ihalesi

Şişli’ye ait olmayan Sarıgül’ün okul ihalesi

Şişli’ye ait olmayan Maslak Mahallesi’nde Mustafa Sarıgül’ün başkanı olduğu ve yeni yapılan Şişli Meslek Yüksek Okulu’na tadilat yaptırmak için seçimden bir gün sonra ihale düzenlemesi bir skandal oldu.

SEÇİMDEN BİR GÜN SONRAYA İHALE

Ayrıca bu ihalenin seçimden bir gün sonra yapılması da tarihi bir skandal oldu. Üstelik te tadilatın yapılacağı yer olan Maslak’ta Sarıyer’e ait bir mahalle.

SARIGÜL’ÜN OKULUNUN İNŞAAT İHALESİ

İhale Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanı olduğu dönemde ve yerel seçimlere kısa bir süre kala açılması ve ihalenin de Hayri İnönü’nün belediye başkanı olduğu güne sarkması da bir başka olay. Ayrıca ihalenin yapılacağı okul da Mustafa Sarıgül’ün sahibi olduğu Şişli Meslek Yüksek okulu olması gelinen noktanın vahametini ortaya koyuyor.

BU İHALE HUKUĞADA DA ETİĞE DE AYKIRI

Bu yapılan işlemin gerek hukuki boyutu gerekse de etik boyutu ile tam bir skandal. Yetkililerin derhal olaya müdahale etmeleri gerekir. 

ŞİŞLİ’DE SKANDAL İHALELER İLK DEĞİL

Şişli Gazetesi’nde haber olduktan sonra; doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların ortaya çıkması üzerine yapılabilecek bir maddeye uyarlanarak gezi için otobüs kiralama ihalesi yine tuhaf bir gerekçe ile iptal edilmişti. Bu ihaleyi de yine gazete olarak İç İşleri Bakanlığı’na şikâyet etmiştik.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NE SORUŞTURMA AÇILABİLİR

Şişli Belediyesi yakın bir tarihte en hızlı soruşturma geçiren bir belediye olma durumu söz konusu olabilir. Bu ihalelerin de sürekli aynı birim tarafından düzenlenmesi dikkat çekici. Birçok başkan yardımcısı değişirken değişmeyen iki başkan yardımcısından biri de bu ihaleleri düzenleyen başkan yardımcısı olması yarınlarda Hayri İnönü’yü bekleyen en büyük sıkıntı olacağı iddia ediliyor.    

Şişli Gazetesi olarak bu olayın takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.