Şişli'nin yeni kardeş şehri Devrek

Şişli'nin yeni kardeş şehri Devrek

Şişli Belediyesi ile Devrek Belediyesi, aralarında imzalanan protokol sonrası Kardeş Şehir oldular.

Şişli Belediyesi’nde gerçekleşen törene Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt katılarak protokolü imzaladılar. İmza töreni sonrası her iki başkan da Kardeş Şehir projesinden duydukları mutluluğu dile getirerek, her iki kent için de verimli ve başarılı olması dileğinde bulundular.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin makamında ağırladığı Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a, Kardeş Şehir projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şişli’nin katılımcı yerel yönetim anlayışının bu projenin verimli olması noktasında çok önemli olduğunun altını çizdi. Ziyarette, Başkan Keskin’e dünyaca ünlü Devrek Bastonu ve Devrek Belediyespor forması hediye eden Başkan Çetin Bozkurt ise imzalanan protokolün her iki belediye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

637286799252054592-foto.jpeg

Projenin Toplumsallaşması Sağlanacak

Kardeş Şehir protokolüne göre iki kent; sosyal ve kültürel faaliyetler, ticari ve iş ilişkileri, gençlik ve eğitim faaliyetleri, bilgi ve tecrübe paylaşımları, araç ve gereç paylaşımları ile dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi çerçevesinde işbirliği yapacaklar. Bütün bu alanlarda işbirliğini geliştirmek ve tecrübelerini paylaşmak için uzman değişim programları ve projeler hazırlamak da belirlenen protokolde yer alıyor. Kardeş Şehir projesinin en önemli ayağı ise çalışmanın toplumun geniş kesimlerine yayılarak, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazede işbirliği ve dayanışmayı hayata geçirmek... Bu amaçla esnaf odaları, eğitim kurumları, uluslararası örgütler ve kuruluşlarla bir arada çalışarak kardeş şehir ilişkisini toplumsallaştırmak hedefi de hazırlanan protokolde yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.